Per mėnesį iš Prancūzijos išsiųsta 14 radikaliai nusiteikusių užsieniečių | Diena.lt

PER MĖNESĮ IŠ PRANCŪZIJOS IŠSIŲSTA 14 RADIKALIAI NUSITEIKUSIŲ UŽSIENIEČIŲ

Prancūzijos valdžia per mėnesį išsiuntė iš šalies 14 užsieniečių, kurie, kaip įtariama, skleidė radikalias idėjas. Tai penktadienį pranešė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Géraldas  Darmaninas.

„Mes turime laikytis griežtos pozicijos suradikalėjimu įtariamų užsieniečių atžvilgiu. Kaip tik todėl mes juos deportuojame. Per mėnesį buvo išsiųsti 14 žmonių, nors dėl pandemijos oro susisiekimas nutrauktas“, - sakė ministras radijo stočiai RTL. Jis informavo, kad artimiausiomis dienomis iš šalies bus išsiųsti dar 18 žmonių.

Spalio viduryje Prancūzijos VRM pranešė, jog pareigūnai stebi daugiau kaip 4 tūkst. užsieniečių, kurie gali būti suradikalėję, ir ruošiasi išsiųsti iš šalies daugiau kaip 230 iš jų.

Kartu G. Darmaninas atkreipė dėmesį į tai, kad „iš 30 teroristų, pastaruoju metu surengusių išpuolius Prancūzijos teritorijoje, 22 yra prancūzai“. Ministras pažymėjo, kad „teroro grėsmė šalyje yra labai didelė“. „Mes kovojame ne su religija, bet su islamistine ideologija“, - pabrėžė jis.

Komentuodamas teroro aktą, kurį ketvirtadienį Nicoje įvykdė atvykėlis iš Tuniso, G. Darmaninas pareiškė, jog užpuolikas anksčiau nebuvo žinomas nei Prancūzijos, nei kitų Europos šalių pareigūnams. „Jis nesikreipė į valdžios institucijas dėl pabėgėlio kortelės“, - teigė VRM vadovas.

Spalio 29 d. peiliu ginkluotas vyras užpuolė tikinčiuosius Dievo Motinos bazilikoje Nicos centre. Per incidentą žuvo trys žmonės, užpuolikas buvo sulaikytas. Į tyrimą įsijungė Prancūzijos nacionalinė antiteroristinė prokuratūra.

Kaip pranešė Nacionalinio Susirinkimo deputatas Éricas Ciotti, teroro aktą įvykdė tunisietis, neseniai atvykęs į Prancūziją iš Lampedūzos.

Praėjus dviem valandoms po išpuolio Nicoje, kitas piktadarys Avinjono miesto gatvėse ėmė grasinti praeiviams peiliu ir buvo nušautas, kai mėgino pulti policininkus. Be to, tą pačią dieną Saudo Arabijos mieste Džidoje vietos gyventojas su peiliu užpuolė Prancūzijos konsulato apsaugos darbuotoją, policija sulaikė užpuoliką nusikaltimo vietoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS