A. Merkel: naujoji Vokietijos vyriausybė bus proeuropietiška | Diena.lt

A. MERKEL: NAUJOJI VOKIETIJOS VYRIAUSYBĖ BUS PROEUROPIETIŠKA

Vokietijos kanclerė Angela Merkel teigia, kad būsimoji šalies vyriausybė, kurią sudaryti gali Vokietijos socialdemokratų partija (SPD), Laisvoji demokratų partija (FDP) ir žalieji, bus proeuropietiška, informuoja naujienų agentūra dpa.

„Tai bus proeuropietiška vyriausybė, žinanti, ką mums taikos ir laisvės požiūriu reiškia Europa“, – sakė A. Merkel.

Anot jos, tai svarbi žinia kitoms ES valstybėms narėms.

„Todėl, žinoma, tikimasi, kad vyriausybė daugeliu atveju tęs tai, ką mes pradėjome, be abejo, pristatydama ir naujus akcentus“, – sakė ji.

A. Merkel mano, kad socialdemokratai, žalieji ir FDP netrukus pradės derybas dėl koalicijos.

Penktadienį Vokietijos kanclerė Briuselyje susitiko su Belgijos premjeru Alexanderiu De Croo.

„Jūs nuolat sugebėdavote išlaikyti visus kartu ir tai nemažas pasiekimas“, – kreipdamasis į kanclerę sakė Belgijos premjeras.

EPA-ELTA nuotr.

A. Merkel ir A. De Croo aptarė tarptautines ir Europos pastangas kovoti su klimato kaita, taip pat diskutavo apie prekybą, teisės viršenybę ir migraciją.

Anksčiau Belgijos karalius Pilypas apdovanojo A. Merkel Leopoldo ordino didžiuoju kryžiumi už jos veiklą 16 metų einant kanclerės pareigas. Pastaroji pažymėjo, kad jai tai labai didelė garbė.

Praėjus vos trims savaitėms po federalinių rinkimų, SPD, FDP ir žalieji rengiasi pradėti derybas dėl „šviesoforo spalvų“ koalicijos, taip pavadintos dėl tradicinių šių partijų spalvų – raudonos, geltonos ir žalios.

„Esame įsitikinę, kad galime pasiekti ambicingą ir perspektyvų koalicijos susitarimą“, – sakoma penktadienį trijų partijų bendrai išplatintame pareiškime apie parengiamųjų derybų rezultatus.

SPD penktadienį vienbalsiai pritarė deryboms dėl koalicijos. Žalieji surengs nedidelę partijos konferenciją šiuo klausimu sekmadienį, o FDP vadovybė dėl to spręs pirmadienį.

GALERIJA

  • A. Merkel: naujoji Vokietijos vyriausybė bus proeuropietiška
  • A. Merkel: naujoji Vokietijos vyriausybė bus proeuropietiška
EPA-ELTA nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

////

Manau Vokietija sieks išstoti iš Europos sąjungos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS