A. Merkel patarėjas: nepaskiepytiesiems Vokietijoje gresia nauji apribojimai | Diena.lt

A. MERKEL PATARĖJAS: NEPASKIEPYTIESIEMS VOKIETIJOJE GRESIA NAUJI APRIBOJIMAI

  • 3

Nuo koronaviruso nepaskiepyti Vokietijos gyventojai gali susidurti su naujais apribojimais, jeigu šalyje ir toliau daugės infekcijos atvejų, sekmadienį duodamas interviu pareiškė kanclerės Angelos Merkel administracijos vadovas.

„Paskiepyti žmonės tikrai turės daugiau laisvės nei neskiepytieji“, – laikraščiui „Bild am Sonntag“ sakė Helgė Braunas.

Šiuo metu Vokietijos gyventojai gali lankytis restoranuose, kino teatruose ir sporto renginiuose, jeigu yra paskiepyti dviem vakcinos dozėmis arba gali pateikti neigiamą neseniai daryto testo rezultatą.

Tačiau infekcijos atvejų skaičiui ir toliau didėjant, nepaskiepyti gyventojai turės riboti savo kontaktus, pareiškė H. Braunas.

„Tai reiškia, kad vietose, tokiose kaip restoranai, kino teatrai ir stadionai, nebegalės lankytis besitestuojantys, tačiau neskiepyti gyventojai, nes rizika yra per didelė“, – sakė jis ir pridūrė, kad valstybė turi pareigą apsaugoti žmonių sveikatą.

„Tai apima ir sveikatos apsaugos sistemą, kuriai žiemą nebereikės atidėti vėžio gydymo ar sąnarių keitimo operacijų dėl to, kad reikia gydyti COVID pacientus“, – pareiškė A. Merkel administracijos vadovas.

Palyginti su kaimyninėmis šalimis, Vokietijoje infekcijos atvejų šią vasarą buvo gana mažai, tačiau per pastarąsias dvi savaites dėl plintančios delta atmainos jų ėmė sparčiai daugėti.

Pati A. Merkel praėjusią savaitę išreiškė susirūpinimą dėl „aiškios ir nerimą keliančios tendencijos“, kuri rodo, jog atvejų daugėja, todėl paragino šalies gyventojus skiepytis.

Sekmadienio duomenimis, Vokietijoje viena vakcinos doze yra paskiepyta 60,8 proc. žmonių, o dviem dozėmis – 49,1 procento.

Tačiau A. Merkel pareiškė, kad neketina sekti Prancūzijos ir kitų šalių pavyzdžiu ir privalomai skiepyti tam tikras gyventojų grupes.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

Tai išeina testai pieno riebuma rodo jei ir su neigiamas testas jau netinka. Vadinasi testai buvo tik kažkam turtus susikrauti reikalyngi, ir užsikrėtimo statistika paišoma kaip tik norima nes testai neveiksmingi ir tikslas nuo pat pradžių buvo tik vienas suleisti marmala 100% populiacijos...

Mef.

Neisime i tios renginius ,žiūrėkite jūs juos Mes užtai sveiki kad nebūname tokiose vietose ir nevalgome Š.pagimtą virėjų ,kurių sveikata neaiški.Faktiškai visi kurie dirba prie maisto turi turėti sanitarines knygutes ,kuriose kas met būtų gydytojų patikros atsakymai ir leidimas dirbti.

4

Pasirodo Vyriausybė Voketijojo irgi sveiku žmonių bijo, o aš tai galvoju, ką gi kopijoja mūsų besmegiainiai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS