Milijardieriaus E. Musko siųsti palydovinio interneto terminalai jau Ukrainoje | Diena.lt

MILIJARDIERIAUS E. MUSKO SIŲSTI PALYDOVINIO INTERNETO TERMINALAI JAU UKRAINOJE

  • 1

Ukrainos vicepremjeras pirmadienį pranešė, kad į šalį atkeliavo Elono Musko išsiųsti interneto terminalai, skirti dirbti su kosmose skriejančiais palydovais, kad būtų užtikrinta interneto prieiga, praneša „The New York Times“.

Kaip skelbiama, praėjusią savaitę prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą buvo nemažai interneto sutrikimų. Dėl šios priežasties, šeštadienį Ukrainos vicepremjeras Mykhailas Fedorovas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė E. Muskui prašydamas „Starlink“ stočių.

Verslininkas, milijardierius E. Muskas teigė, kad „Starlink“ paslauga jau veikia Ukrainoje. Taip pat jis užsiminė, kad siunčia daugiau terminalų, kad naudotojai galėtų pasiekti palydovinio interneto signalą.

M. Fiodorovas pirmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje matomas karinis sunkvežimis su „Starlink“ terminalais.

Šeštoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Viena iš E. Musko kompanijų – „SpaceX“ per pastaruosius trejus metus iškėlė tūkstančius palydovų į žemąją Žemės orbitą, kad iš daugiau nei 100 mylių virš planetos būtų perduota didelės spartos interneto paslauga.

Palydovinio interneto paslaugos, tokios kaip „Starlink“, gali būti naudingos tose pasaulio vietose, kur žmonės negali lengvai pasiekti įprastų interneto tiekėjų dėl techninių, vyriausybės apribojimų ar kitų kliūčių.

Antradienį dar nebuvo aišku, kiek „Starlink“ terminalų atvyko į šalį, kur jie bus pasiekiami ir kam bus leista jais naudotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Taip,

šaunuolis bičas,o čia tai konkreti pagalba Ukrainai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS