Ministras: su Vakarų pagalba Ukraina per metus gali pagaminti 2 mln. dronų | Diena.lt

MINISTRAS: SU VAKARŲ PAGALBA UKRAINA PER METUS GALI PAGAMINTI 2 MLN. DRONŲ

Ukraina galėtų pagaminti du milijonus dronų per metus – dvigubai daugiau nei dabar – su papildoma finansine JAV, Vakarų šalių vyriausybių ir privačių piliečių parama.

Kaip praneša „Ukrinform“, tai interviu leidiniui „The Guardian“ pareiškė Ukrainos premjero pavaduotojas inovacijoms, švietimo, mokslo ir technologijų plėtrai – skaitmeninės transformacijos ministras Mychailas Fiodorovas.

„Mums pavyko tiek išplėsti rinką, kad galime pagaminti daugiau kaip vieną ar net du milijonus dronų (per metus)“, – sakė pareigūnas.

Anot I. Fiodorovo, yra galimybių toliau didinti visų tipų dronų gamybą. Bet jų komponentai turi būti tiekiami iš užsienio.

Ministras pažymėjo, kad daugiau kaip 200 Ukrainos kompanijų dirba bepiločių orlaivių kūrimo srityje ir gamina įvairiausius dronus, kurie naudojami mūšio lauke.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, M. Fiodorovas paragino pirmaujančias pasaulio technologijų kompanijas suvienyti savo pastangas Ukrainai remti.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

pavasaris .........

visi paukščiai parskrenda iš šiltų kraštų ............ kaip visada

> Neptūnas

Kad sustabdyti karą, tereikia į narvus sukišti kremliaus gaujos iškrypėlius. Kodėl tai nepadaroma, sunku suprasti.

Jau

RUSIJA baigia sudubasinti tuos ukrų benderovcų fašistus, neūžaugai narkomanui žydų klounui reiks pasiieškoti tvirtesnės virvės, padėta į vieta apie 500.000 tūkstančių ukrų fašistų, tarp jų ir užsienio golovoriezų iš Prancūzijos, Rumunijos, labai gerai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS