A. Navalno ir jo žmonos motinos aplankė kapą kitą dieną po laidotuvių | Diena.lt

A. NAVALNO IR JO ŽMONOS MOTINOS APLANKĖ KAPĄ KITĄ DIENĄ PO LAIDOTUVIŲ

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno motina aplankė jo kapą šeštadienį, kitą dieną po laidotuvių, į kurias buvo susirinkę tūkstančiai rusų, rizikavę būti suimti.

Liudmila Navalnaja ankstyvą šeštadienio rytą aplankė gėlėmis ir vainikais nuklotą jo kapą Borisovo kapinėse Maskvos pietuose, matė AFP žurnalistai. Ją lydėjo Ala Abrosimova, A. Navalno našlės Julijos Navalnajos motina.

J. Navalnaja, du poros vaikai ir A. Navalno brolis gyvena užsienyje ir laidotuvėse nedalyvavo, nes galėjo būti suimti dėl savo priešiškumo V. Putinui.

AFP žurnalistai šeštadienį matė, kad prie A. Navalno kapo gėles dėjo būrelis gedėtojų, o kapinėse, esančiose netoli Maskvos upės pakrantės, toliau nuolat budėjo policija.

Penktadienį tūkstančiai A. Navalno šalininkų daug valandų stovėjo eilėje, kad galėtų pagerbti 47 metų kovotojo su korupcija atminimą. Iš netoliese esančios cerkvės į kapines plūdo būrys žmonių, kurie skandavo „Karui – ne!“ ir kitus šūkius už A. Navalną, vadino prezidentą Vladimirą Putiną „žudiku“ ir ragino paleisti politinius kalinius.

Kremliaus kritiko A. Navalno laidotuvės

Scanpix nuotr.

Žmogaus teisių stebėjimo grupė „OVD-Info“ pranešė, kad Rusijos policija penktadienį 19-oje miestų sulaikė mažiausiai 128 žmones, dalyvavusius A. Navalnui skirtuose minėjimuose.

Tokio vaizdo, kai tūkstančiai žmonių žygiuoja palaikydami A. Navalną, reikalaudami nutraukti Rusijos karą Ukrainoje ir smerkdami Kremlių, Rusijoje nebuvo nuo pat pirmųjų invazijos dienų 2022 metų vasarį.

Kremlius griežtai susidorojo su nepritariančiais karui – naudodamasis griežtais karinės cenzūros įstatymais patraukė baudžiamojon atsakomybėn šimtus viešai pasisakiusiųjų prieš.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Rusai apie rusiją

Rusija – paklusnių avių banda, kurių generalinis piemuo sėdi kremliaus bunkery ir primeta deržavai savo imperinių ambicijų naratyvą: tiek eiliniams gyventojams, tiek elitui, tiek jėgos struktūroms, tiek inteligentijai... Vienos avelės paklusnios, - nes bijo, kitos, - kad tenkina statusas, kitos sprunka į Vakarus; Apie Rusiją A.P.Čechovas yra pasakęs: visa Rusija – tai kažkokių godžių ir tingių žmonių šalis; psichologija pas juos – šuniška: juos muša – o jie tyliai pamykia ir slepiasi savo kamurkėse… juos glosto – jie gulasi ant nugaros, letenėlėm į viršų, ir vizgina uodegomis…

Skaitytojas

Straipsnio pavadinimas: ...jo žmonos motinos?... Tai kiek tą žmona turi motinų? Matosi kad rašė Natūralus (ir galbūt) intelektas... Beraščiai šiais laikais eina į žurnaiūgas

Kai Amerikoje

Buvo niekšiškai, pačių amerikiečių nužudytas Prezidentas Kenedis, o po to ir jo brolis - tokio triukšmo pasauliniu mąstu nebuvo, kaip kalėjime numirusio Rusijos nusikaltėlio mirtis...Įdomiausiai, kad iki šiandien "neišaiškintas" ir nepaviešintas nusikaltėlis nužudęs AMERIKOS PREZIDENTĄ...!!! Ot dirba niekšiška propaganda...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS