Nepaskiepytiems vokiečiams gali tekti susimokėti už COVID-19 tyrimus | Diena.lt

NEPASKIEPYTIEMS VOKIEČIAMS GALI TEKTI SUSIMOKĖTI UŽ COVID-19 TYRIMUS

Vokietijos valdžia svarsto nutraukti nemokamus COVID-19 tyrimus, kai bus paskiepyta pakankamai žmonių. Nors jau visiškai paskiepyta 51proc. šalies gyventojų, tačiau vakcinacijos kampanija sulėtėjo, rašo „Deutsche Welle“.

Laikraštis „Bild“ pranešė, kad vyriausybė gali nebefinansuoti nemokamų greitųjų antigenų testų, kai vis daugiau gyventojų bus visiškai paskiepyta.

Šiuo metu vokiečiai privalo pateikti neigiamą koronaviruso tyrimo rezultatą eidami į darbą, kai kurias parduotuves ir restoranus, o pasitikrinti galima nemokamai.

Pastaraisiais mėnesiais tyrimų vietų skaičius buvo išplėstas prie jų prisijungus vaistinėms.

Pasak „Bild“, pasiūlymą apmokestinti COVID-19 tyrimus ypač palaiko finansų ministras Olafas Scholzas, socialdemokratų partijos (SPD) kandidatas į kanclerio postą, ir Bavarijos premjeras Markusas Soederis.

O. Scholzas mano, kad toliau vykstant vakcinacijai valstybė nebeturėtų leisti lėšų nemokamiems neskiepytų žmonių tyrimams.

Anot laikraščio, nemokami tyrimai valstybei kainuoja 3,4 mlrd. eurų.

Finansų ministras taip pat ragino žmones įtikinti draugus skiepytis.

Be to, Vokietijos politikai drąsina žmones skiepytis artėjant naujiems mokslo metams, kurie įprastai prasideda rugpjūtį.

SPD lyderė Saskia Esken ir Vokietijos miestų asociacija pasiūlė vakcinacijos kampaniją vykdyti mokyklose. Politikė pritaria idėjai, kad mobilūs vakcinavimo punktai būtų įrengiami prie mokyklų.

Teismas uždraudė demonstracijas prieš COVID-19 suvaržymus

Berlyno teismas uždraudė savaitgalį turėjusias įvykti demonstracijas prieš COVID-19 suvaržymus. Priimdami tokį sprendimą teisėjai paaiškino, kad protestų metu plistų koronavirusas, o tai kelia pavojų visuomenės sveikatai. Nepaisant to, policija mano, kad protestuotojai vis tiek vyks į Berlyną, praneša „Deutsche Welle“.

Berlyno administracinis teismas neleido organizuoti 13 demonstracijų prieš COVID-19 suvaržymo priemones, kuriuose dalyvauti norėjo dešimtys tūkstančių žmonių.

Teismas savo sprendimą pagrindė tuo, kad protestų metu dėl delta atmainos gali plisti COVID-19.

Pasak organizatorių, 22 500 žmonių buvo užsiregistravę dalyvauti viename iš protestų.

Dar vienos sekmadienį turėjusios vykti eitynės „Už taiką, laisvę ir teisybę“ taip pat buvo uždraustos. Jose planavo dalyvauti 3 500 Vokietijos gyventojų.

Dar keli renginiai buvo organizuojami, siekiant paremti Berlyno naktinių klubų veiklą.

Vis dėlto policija mano, kad daugybė žmonių vis tiek vyks į Berlyną. Policijos atstovas spaudai Thilo Cablitzas pažymėjo, kad protestų dalyviai nesilaiko nustatytų taisyklių ir nedėvi kaukių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Šaunuoliai.Ir Lietuva taip turi padaryti.Nepasiskiepije laikų tegu susimoka už skiepą ir testus.

negi

doiciai tokie avinai kad negali nu.sluoti nuo vadlovio merkel su visa jos hebra???=== frankai jau sujudo;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS