Norvegija pasirengusi uždaryti vienintelį kontrolės punktą pasienyje su Rusija | Diena.lt

NORVEGIJA PASIRENGUSI UŽDARYTI VIENINTELĮ KONTROLĖS PUNKTĄ PASIENYJE SU RUSIJA

Suomijai priėmus sprendimą uždaryti visus, išskyrus vieną, kontrolės punktus pasienyje su Rusija, Norvegija paskelbė esanti pasirengusi stabdyti vienintelio pasienyje su Rusija esančio kontrolės punkto darbą.

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė Norvegijos ministras pirmininkas Jonas Gahras Støre, praneša portalas „eurointegration“, remdamasis TV2.

Norvegijos vyriausybės vadovas buvo paklaustas, ar būtų tikslinga sekti Suomijos pavyzdžiu ir uždaryti sieną su Rusija. „Jei reikės“, - atsakė premjeras.

Jis pridūrė, kad Norvegija atidžiai stebi situaciją Suomijoje ir Estijoje.

Suomijos valdžia apkaltino Rusiją tyčia siunčiant į šalį dokumentų neturinčius prieglobsčio prašytojus ir reaguodama į tai nusprendė uždaryti septynis iš aštuonių pasienio kontrolės punktų.

Nuo lapkričio 25 d. dirbs tik vienas Suomijos ir Rusijos sienos kirtimo punktas Raja-Josepio vietovėje, kur prieglobsčio prašytojai galės kreiptis dėl tarptautinės apsaugos.

Anksčiau Suomijos pasieniečiai pranešė, kad pastaraisiais mėnesiais per kontrolės punktus prie pietrytinės sienos į šalį bandė patekti itin daug asmenų, neturinčių įvažiavimo dokumentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS