Pareigūnas: Rusijoje mažiausiai 380 ukrainiečių vaikų buvo perduoti „laikinajai globai“ | Diena.lt

PAREIGŪNAS: RUSIJOJE MAŽIAUSIAI 380 UKRAINIEČIŲ VAIKŲ BUVO PERDUOTI „LAIKINAJAI GLOBAI“

Iki šiol Rusijoje vadinamajai laikinajai globai perduota 380 ukrainiečių vaikų.

Tai interviu naujienų agentūrai „Ukrinform“ pareiškė Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių įgaliotinis Dmytro Lubinecas.

„Mano duomenimis, mažiausiai 380 ukrainiečių vaikų (Rusijoje) buvo paskirta vadinamoji laikinoji globa, nors aš tai vadinu įvaikinimu“, – sakė pareigūnas.

Pasak jo, Rusijoje nelegalaus Ukrainos vaikų įvaikinimo procesas vyksta plačiu mastu. „Ukrainiečių vaikus bandoma iškart apgyvendinti rusų šeimose“, – pažymėjo įgaliotinis.

D. Lubinecas pareiškė, kad šiuo metu yra oficialiai nustatytas vaiko iš Ukrainos įvaikinimo Rusijos Federacijoje faktas – Valstybės Dūmos deputatas Sergejus Mironovas oficialiai įsidukrino ukrainietę Margaritą Prokopenko, o vėliau pakeitė jos dokumentus.

„Margarita tapo „Marina“, pavardė irgi buvo pakeista. Nors tai netgi ne įvaikinimas, nes jie pažeidė net ir savo procedūrą – tiesiog perrašė vaiko gimimo liudijimą ir pripažino, kad tai neva jų vaikas, kad ji neva visada buvo jų“, – sakė žmogaus teisių įgaliotinis.

Anot jo, šis atvejis nėra pavienis, tiesiog apie daugelį atvejų Ukrainos valdžia bent jau kol kas negali viešai kalbėti.

Kaip jau buvo pranešta, partijos „Teisingoji Rusija – už tiesą“ vadovas S. Mironovas slapta įsivaikino 10 mėnesių mergaitę, kuri buvo pagrobta Rusijos kareiviams okupavus Chersono sritį, ir pakeitė jos vardą bei pilietybę. Taip ukrainietė Margarita Prokopenko „tapo“ ruse Marina Mironova.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, ukrainiečių vaikai, laikinoji globa, Dmytro Lubinecas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS