Pareigūnė: Rusija moka šalies žurnalistams ir politikams už propagandą | Diena.lt

PAREIGŪNĖ: RUSIJA MOKA ŠALIES ŽURNALISTAMS IR POLITIKAMS UŽ PROPAGANDĄ

Bulgarijos specialiosios tarnybos turi duomenų, kad Rusija moka po maždaug 2 tūkst. eurų per mėnesį visuomenės veikėjams, žurnalistams ir politikams už Kremliaus propagandos skleidimą šalyje.

Tai pareiškė Bulgarijos vyriausybės atstovė ir ministro pirmininko kanceliarijos vadovė Lena Borislavova, praneša portalas „Euroactiv“.

Pasak jos, pinigai skiriami Bulgarijos politikams, žinomiems žurnalistams, analitikams, politologams ir kitiems asmenims, kurie reiškiasi žiniasklaidoje. Rusijos valstybė jiems moka už viešosios nuomonės formavimą.

„Visi tie, kurie nemokamai apspjaudo Europos Sąjungą ir NATO, taip pat remia Putino veiksmus Ukrainoje, turėtų žinoti. Jūs susimovėte. Mat tie, kurie jus tam įkvepia, gauna pinigų. Kiekvieną mėnesį“, – teigė L. Borislavova.

131-oji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.

Pasak jos, kai kurie vieši kalbėtojai įprato klaidinti klausytojus ir žongliruoti melagingomis sampratomis ir baimėmis.

Portalas „rbc.ua“ primena, kad šiomis dienomis Bulgarija išsiuntė 70 Rusijos diplomatų ir techninio personalo atstovų, kurie paskelbti nepageidaujamais asmenimis. Įskaitant jų šeimų narius, Bulgariją iki liepos 3 d. turėjo palikti apie 200 žmonių.

Gairės: propaganda, Rusijos propaganda, Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS