Partijos atstovai: po pareiškimų apie Vokietijos nacistinę praeitį M. Krahas negaus vietos EP | Diena.lt

PARTIJOS ATSTOVAI: PO PAREIŠKIMŲ APIE VOKIETIJOS NACISTINĘ PRAEITĮ M. KRAHAS NEGAUS VIETOS EP

Vokietijos kraštutinių dešiniųjų politikas Maximilianas Krahas, kuriam buvo uždrausta dalyvauti jo partijos ES rinkimų kampanijoje po prieštaringų pareiškimų apie Vokietijos nacistinę praeitį, negaus vietos Europos Parlamente, pirmadienį nusprendė jo partijos atstovai.

M. Krahas, kuris faktiškai buvo pagrindinis kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) kandidatas ES rinkimuose, pastarosiomis savaitėmis taip pat pateko į laikraščių antraštes dėl įtariamų ryšių su prorusiškais tinklalapiais ir Kinija.

Dėl jo pareiškimo, kad ne visi SS – nacių sukarintos organizacijos – nariai buvo nusikaltėliai, jo partija prieš pat rinkimus buvo pašalinta iš dešiniosios Identiteto ir demokratijos (ID) frakcijos Europos Parlamente.

Po to, kai AfD užėmė antrąją vietą Vokietijoje su 15,9 proc. balsų, partijos vadovai Alice Weidel ir Tino Chrupalla pirmadienio rytą Berlyne susitiko su naujai išrinktais AfD parlamentarais.

Susitikime daugiausia dėmesio buvo skirta būsimai partijos delegacijai EP ir jos lyderio paskyrimui.

Konservatyvaus CDU/CSU bloko pergalė ir AfD laimėjimai ES rinkimuose dar labiau padidino spaudimą kanclerio Olafo Scholzo centro kairiųjų koalicijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vieno pralaimėjusio režimo

dalyviai praktiškai visi paskelbti nusikaltėliais,kito ,laimėtojo -niekas nusikaltėliais nelaiko.O kuo skiriasi ss nuo kgb,nkvd?Ir vieni žudė,ir kiti.Kiek tik lietuvių žuvo nuo nkvd sadistų rankų ???Dviveidiškas vertinimas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS