„Wagner“ samdinių skaičius Baltarusijoje šoktelėjo: Ukraina prakalbo apie grėsmę | Diena.lt

„WAGNER“ SAMDINIŲ SKAIČIUS BALTARUSIJOJE ŠOKTELĖJO: UKRAINA PRAKALBO APIE GRĖSMĘ

  • 0

Dabar Baltarusijoje yra daugiau nei šeši tūkstančiai Rusijos privačios bendrovės „Wagner“ samdinių, praneša UNIAN.

„Wagner“ samdiniai Baltarusijos teritorijoje yra pavojingi Ukrainai, interviu „RBC-Ukraina“ sakė Ukrainos Jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas generolas leitenantas Sergėjus Naevas.

„Šiuo metu Baltarusijos Respublikos teritorijoje yra iki 6,5 tūkst. „Wagner" samdinių. Karo moksle yra dvi sąvokos – karinis pavojus ir karinė grėsmė. Civiliams paaiškinu, kad jei automobilis važiuoja, tai yra pavojus, o jei važiuoja tiesiai į tave – grėsmė“, – sakė jis.

Generolas leitenantas pridūrė, kad samdinių buvimas Baltarusijoje yra pavojingas, o jei jie sudarys sabotažo ir žvalgybos grupes ar sausumos puolimo grupę, tai bus reali grėsmė.

„Mes nesitikime, kad ši grėsmė susidarys, darome viską, kad padidintume savo gynybinius pajėgumus“, – pabrėžė S. Naevas.

Liepą Rusijos Federacija pradėjo masiškai perkelti samdinius į Baltarusiją po to, kai jie birželio pabaigoje Rusijos teritorijoje tariamai surengė maištą. Pranešta, kad į Baltarusiją atvyko daugiau nei dešimt kolonų su samdinių grupės „Wagner“ nariais, tarp kurių buvo ir šarvuočių. Baltarusijos gynybos ministerija tvirtino, kad „Wagner“ pasidalins savo patirtimi su Baltarusijos kariškiais.

Ukrainos valstybės sienos tarnybos pranešėjas pulkininkas Andrėjus Demčenka pranešė, kad liepos 22 d. Baltarusijos teritorijoje buvo apie 5 tūkst. „Wagner“ samdinių. Ukraina stiprina gynybą prie sienos su Baltarusija.

Gairės: Wagner samdiniai, Baltarusija, šoktelėjo skaičius, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS