„Pfizer“ iki metų pabaigos pagamins 50 mln. vakcinos dozių | Diena.lt

„PFIZER“ IKI METŲ PABAIGOS PAGAMINS 50 MLN. VAKCINOS DOZIŲ

JAV farmacijos milžinė „Pfizer Inc.“ dėl apsirūpinimo reikalingomis medžiagomis problemų iki šių metų pabaigos galės pagaminti 50 mln. COVID-19 vakcinos dozių vietoj planuotų 100 mln., skelbia leidinys „The Wall Street Journal“ (WSJ), remdamasis situaciją žinančiu šaltiniu.

„Mes vėluojame. Kai kurios medžiagų siuntos, kaip paaiškėjo, neatitiko mūsų standartų. Šią problemą išsprendėme, tačiau nebeturime pakankamai laiko įvykdyti tiekimo planą šiems metams“, – sakė šaltinis.

Leidinio pašnekovas paaiškino, kad vakcinos gamybai reikalingų komponentų tiekimas buvo organizuotas pagreitintu tempu.

„Šiuo atveju viskas buvo daroma vienu metu: mes pradėjome rūpintis komponentų tiekimo grandine kovo mėnesį, kai vakcinos kūrimas nebuvo baigtas. Tai visiškai beprecedentiška“, – pridūrė jis.

WSJ pažymi, jog įprastai vakcinos iš pradžių sukuriamos, gaunami leidimai jas naudoti, ir tik po to organizuojamas būtinų gamybai komponentų tiekimas. COVID-19 atveju teko veikti greitai ir pasiruošti masinei gamybai, nelaukiant sėkmingo vakcinos sukūrimo.

„Pfizer“ sukūrė COVID-19 vakciną bendradarbiaudama su Vokietijos bendrove „BioNtech“. Ši vakcina jau patvirtinta Jungtinėje Karalystėje, o netrukus gali sulaukti JAV ir Europos Sąjungos pritarimų.

Imuniniam atsakui susiformuoti reikia dviejų „Pfizer-BioNtech“ COVID-19 vakcinos dozių injekcijų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS