Po dešimt metų oficialiai baigiama JT misija Malyje | Diena.lt

PO DEŠIMT METŲ OFICIALIAI BAIGIAMA JT MISIJA MALYJE

Jungtinių Tautų misija Malyje pirmadienį oficialiai baigė dešimt metų trukusį darbą, pranešė jos atstovė spaudai. Misijai pasitraukti nurodė Malio karinė valdžia.

Misija, vadinama MINUSMA, nuleido JT vėliavą nuo savo būstinės sostinėje Bamake, AFP sakė jos atstovė Fatoumata Kaba. Pasak jos, ši simbolinė ceremonija žymi oficialią misijos pabaigą.

Po sausio 1 dienos prasidės „likvidavimo etapas“, kurio metu, be kita ko, bus vykdomas likusios įrangos perdavimas valdžios institucijoms.

JT stabilizavimo misijos MINUSMA pasitraukimas kelia nuogąstavimų, kad suintensyvės kariuomenės ir ginkluotų grupuočių kovos dėl teritorijos kontrolės.

MINUSMA pastarąjį dešimtmetį Malyje turėjo apie 15 tūkst. karių ir policininkų. Apie 180 jos narių žuvo dėl priešiškų veiksmų.

Iki penktadienio iš Malio išvyko daugiau kaip 10,5 tūkst. uniformuotų ir civilių MINUSMA darbuotojų. Išvedimo pradžioje misija turėjo maždaug 13,8 tūkst. darbuotojų, socialiniame tinkle „X“ pranešė JT misija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pinda

Spyrė juodi lietuvių šunims į subinę ir namo....

tik

ner jokiu jt pso ir kt parazitiniu globalbanditu kuriuo netrukus Trumpas isformuos su visa gobsaika ko laukia visi normalus zmones o satanystai su savo /vertybemis/ prasmegs pragaran pppz=0

SUSIJUSIOS NAUJIENOS