Popiežių per vizitą į Iraką saugos šios šalies pareigūnai | Diena.lt

POPIEŽIŲ PER VIZITĄ Į IRAKĄ SAUGOS ŠIOS ŠALIES PAREIGŪNAI

Popiežių Pranciškų jo vizito į Iraką metu saugos šios šalies pareigūnai. Tai trečiadienį žurnalistams pranešė Irako užsienio reikalų ministro pavaduotojas Nizaras Al Khairallah`a.

„Vatikanas išsakė pageidavimą, kad popiežius atvyktų į Iraką irakiečių lėktuvu ir kad jo apsaugą vizito metu užtikrintų Irako saugumo struktūros“, – sakė Khairallah`a televizijos kanalui „Al Sumaria“.

Jis pridūrė, kad savo pagrindinį pamokslą pontifikas sakys istorniame Ūro mieste, kuriame, pasak padavimo, gimė Abraomas.

Irako URM vadovo pavaduotojo įsitikinimu, Pranciškaus vizitas į Iraką „bus istorinis, padarys didelį poveikį šaliai ir pademonstruos paramą Irako krikščionims“.

Praėjusių metų gruodžio pabaigoje Šventojo Sosto spaudos tarnyba pranešė, kad popiežius ketina atnaujinti apaštališkuosius vizitus, nutrauktus dėl koronaviruso pandemijos, apsilankymu Irake. Šis vizitas planuojamas kovo 5-8 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jei nudės-reiškia tokia dievo valia

kodėl popiežius nepasitiki dievo apsauga.gal jis pats netiki dievu.bučiuoja ranką rodšildui,garbina iškrypėlius,veža arabų islamistus i europą.daro viską prieš katalikų mokymą.tikrai neliudesiu,jei arabai ivykdys dievo valią.o mes turim gyvą popiežių benediktą 16,kuris laikinai nuverstas iš pareigų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS