Popiežius lankysis Kazachstane | Diena.lt

POPIEŽIUS LANKYSIS KAZACHSTANE

Popiežius Pranciškus lankysis Kazachstane. Tai pirmadienį pranešė portalas „Tengrinews.kz“, remdamasis Kazachstano prezidento spaudos tarnyba.

„Prezidento Kasymo Žomarto Tokajevo kvietimu popiežius Pranciškus 2022 metų rugsėjo 13–15 dienomis lankysis Kazachstane su valstybiniu vizitu. Jis susitiks su aukščiausiais šalies vadovais, taip pat dalyvaus  Pasaulio ir tradicinių religijų lyderių VII suvažiavime“, – sakoma pranešime.

Portalas primena, kad popiežius neseniai pareiškė neatmetąs galimybės palikti savo postą dėl sveikatos būklės. Jis taip pat pažymėjo, jog vis dėlto norėtų apsilankyti Kazachstane, kaip ir planavo anksčiau.

Dėl kelių skausmų 85 metų amžiaus Pranciškui pastaruoju metu sunku judėti, tai ir paskatino jį prabilti apie galimą atsistatydinimą.

Praėjusių metų lapkritį Kazachstano Senato pirmininkas Maulenas Ašimbajevas Vatikane susitiko su popiežiumi ir prezidento vardu pakvietė jį dalyvauti Pasaulio ir tradicinių religijų lyderių VII suvažiavime, kuris bus surengtas šių metų rugsėjį Kazachstane.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Raja

popas gi gali oficialiai kurt šeimą,matomai pila pamazgas ,kuriai neteko prisisukti prie kunigo ir tapti popiene...išvaizdus jaunas sportiškas vyras, dainuoja,kariškis dar ,draugiškas ..pavydas matomai ima ...o kad Lietuvoje rinko aukas- taigi lietuvis, o ir čia žmonės daugiau aukoja, Kazachstane biednesni, mažai krikščionių ,musulmonai pagrinde.

lANA

Ką čia pilat pamazgas ant KUNIGO KESTUČIO.AUGINA JIS TUOS SAVO VAIKUS ,kiek žinoma- liko su mažais vaikais vienas.O aukas visi kunigai renka, ne vienintelis .Rinko jei tas - tai koplyčiai naujai.

ŠLYKŠTUS UŽSIĖMIMAS -

- GANDONEŠIS.... Čia tam , kur apie Almaatą " viską žino"....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS