Popiežius paragino pasaulio elitą kovoti su skurdu | Diena.lt

POPIEŽIUS PARAGINO PASAULIO ELITĄ KOVOTI SU SKURDU

Popiežius Pranciškus Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo dalyviams adresuotame laiške trečiadienį paragino verslo ir politikos lyderius dėti daugiau pastangų kovojant su skurdu pasaulyje.

Popiežius perspėjo, kad pasauliui „vis didesnę grėsmę kelia smurtas, agresija ir susiskaldymas“.

Dėl „bendro mūsų žmonijos šeimos gėrio“ bendrovės ir valstybės turi bendradarbiauti, kad būtų sukurti perspektyvūs ir etiškai pagrįsti globalizacijos modeliai, rašė jis, reikalaudamas atsižvelgti į vargšų ir nepasiturinčiųjų interesus.

Viena didžiausių pasaulio neteisybių jis pavadino badą.

„Badą kenčia ištisi pasaulio regionai, o kiti tuo pat metu pasižymi per dideliu maisto švaistymu, – kritikavo Pranciškus. – Gamtos išteklių eksploatavimas ir toliau neša turtus mažumai. Ir priešingai, ištisos visuomenės grupės, kurios natūraliai turėtų būti šių išteklių naudos gavėjos, lieka skurde“.

Šveicarijos Alpėse vykstančiame kasmetiniame forume dalyvauja politikai, įmonių vadovai ir kampanijų dalyviai iš viso pasaulio.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

aha ..dvasiskas teveli ..kad nebadautu

reikia visus padaryt gaidziais ir lezbem ,baznycioje apzenyt ir paleist kad dulkintusi per siknas ir skyles vienas kitam laizytu ..bus maziau vaiku ...mazes badas...

parmazonas

Nebūkite naivūs.Mūsų elito tas visiškai neliečia.

M

Nuo senu laiku Romos valdantieji, vėliau visi kiti buržua Italijos ėjo į popiedzius, kardinolus ir t.t … tai nėra nieko bendra su religija/tikėjimu kuris beja sukurtas tik perdengti senuosius pagoniu tikėjimus, tai tiesiog valdymo pozicija kaip ir visa bažnyčia iš principo … teisingumas, žmogiškumas ir kitkas kas ale 10 įstatymu - tai ne bažnyčios nuopelnai - tai baziniai normalios visuomenės išgyvenimo principai… deja to nevertinant - matome pasekmes … žinoma yra dar kas tai vertina, bet gaila kad tik tokiu žmonių kuo toliau tuo mažiau …
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS