Popiežius pasmerkė išpuolius prieš žydus | Diena.lt

POPIEŽIUS PASMERKĖ IŠPUOLIUS PRIEŠ ŽYDUS

Popiežius Pranciškus šeštadienį pasmerkė pasaulyje dažnėjančius išpuolius prieš žydus ir augantį antisemitizmą po to, kai spalio 7 d. prasidėjo „Hamas“ ir Izraelio karas, informuoja AFP.

Šeštadienį Vatikanas išplatino popiežiaus laišką adresuotą „žydams broliams ir seserims Izraelyje“.

„Mes, katalikai, esame labai susirūpinę dėl baisiai išaugusių išpuolių prieš žydus visame pasaulyje“, – rašė pontifikas.

Jis pabrėžė, kad karas tarp Izraelio ir „Hamas“ Gazos Ruože išryškino „susiskaldžiusios visuomenės nuostatas visame pasaulyje ir besiskiriančias pozicijas, kurios kartais įgauna antisemitizmo ir antijudaizmo formas“.

Anot jo, buvo tikėtasi, kad naujos kartos įsiklausys į posakį „daugiau niekada“ (perspėjantį nekartoti Holokausto tragedijos – ELTA), tačiau dabar akivaizdu, kad žvelgiant į ateitį reikia dar glaudesnio bendradarbiavimo.

Popiežius taip pat ragino melstis už tai, kad būtų grąžinti įkaitai. Juos „Hamas“ laiko nuo beprecedentės atakos prieš Izraelį 2023 m. spalio 7 d., per kurią buvo nužudyta 1 tūkst. 160 žmonių, daugiausiai civilių.

„Hamas“ teroristai pagrobė 250 žmonių. Izraelio duomenimis, 132 įkaitai vis dar tebėra Gazoje, o 27 iš jų, manoma, buvo nužudyti.

Žadėdamas sunaikinti „Hamas“, Izraelis surengė didelį puolimą Gazos Ruože, kurio metu, palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo mažiausiai 27 tūkst. 238 žmonės – daugiausiai moterys ir vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

taigi

vatikans ir esas zydu kurinys tai tevuks savus ir globoja kas neaisku?

moze

laukiame naujo dangaus ir naujos zemes kasbuvo sena praejo asaru skriaudu ir senu daiktu akivazdoja tai nera utopija neziurint kad romoje sedi pabaisa pasapting u ir nematomu budu kuriama dievo karalyste kunigai tapo tik pavadinimas atsisake dvasingumo aukso versio garbintojas dievui pinigu nereikia jis neperkmas nei parduodamas tamkeviciaus karaliavimas eina i pabaiga jis nuzude kardinola vincenta slatkeviciu pinigai ir valdzia kitus naikinti

Vilnietis

Na kaip žydas žydų nepalaikis. Visi mato kad vkdomas palestiniečių genocidas. Na jis ir lamina.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS