Popiežius Pranciškus: nepraleiskite progos išgelbėti planetą | Diena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS: NEPRALEISKITE PROGOS IŠGELBĖTI PLANETĄ

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį paskelbtame laiške perspėjo, kad laikas senka gelbėti planetą, ir apgailestavo, kad nedalyvauja derybose dėl klimato kaitos Glazge.

Viršūnių susitikimas, sako jis laiške Škotijos katalikams, „skirtas išspręsti vieną didžiausių mūsų laikų moralinių problemų – išsaugoti Dievo kūriniją“.

„Laikas senka; negalima praleisti šios progos, kad nereikėtų susidurti su Dievo nuosprendžiu už mūsų negebėjimą būti atsidavusiais pasaulio, kurį Jis mums patikėjo, prižiūrėtojais“, – rašo Pranciškus.

Laiške, kurį pontifikas parašė antradienį, bet Vatikanas paskelbė ketvirtadienį, jis sakė, kad tikėjosi dalyvauti Glazge vykstančiose COP26 klimato derybose. Tačiau „apgailestauju, kad tai nebuvo įmanoma“.

84 metų popiežius yra atkaklus aplinkos gynėjas, klimato kaitą pavadinęs „precedento neturinčia grėsme“, dėl kurios skubiai reikia imtis veiksmų.

Svarbus COP26 viršūnių susitikimas, per kurį derybininkai ginčijasi dėl būdų, kaip iki 1,5–2 laipsnių Celsijaus apriboti visuotinį atšilimą lyginant su buvusiu ikipramoniniais laikais, baigsis penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matosi

jis kazka zino bet nedasako ir ko gero tai rysys su ateiviu invazija kuriuos iki siol tik miglotos kalbos o buti gali visko kai pasaulis /jav/ vykdo protu nepaaiskinamus fasist ynius metodus pries zmonija ir tik ta pati jav gali isgelbet tik zmoniu mastanciu deka o ne obambidon prid urku ======

Glazgo susitikimas --Popiziiau NIEKO NEISPRENDE

tik padidino CO 2 isskyrima ir gamtos tarsa .....-nes einama absoliuciai ne tuo keliu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS