Prancūzijoje bus griežčiau kontroliuojama, kaip laikomasi ribojamųjų priemonių | Diena.lt

PRANCŪZIJOJE BUS GRIEŽČIAU KONTROLIUOJAMA, KAIP LAIKOMASI RIBOJAMŲJŲ PRIEMONIŲ

Prancūzijos vyriausybė nuo penktadienio griežtina kontrolę, kaip laikomasi dėl koronaviruso pandemijos įvestų ribojamųjų priemonių. Tai pranešė ministro pirmininko Jeano Castexo administracija.

Atitinkamas sprendimas buvo priimtas per premjero susitikimą su VRM vadovu Géraldu Darmaninu. Pareigūnams duotas nurodymas ypač griežtai kontroliuoti situaciją geležinkelio stotyse, oro uostuose ir važiavimo automobilių keliais apmokėjimo vietose. Administracijos pranešime pabrėžiama, kad padėtis šalyje „yra kritinė prasidėjus trečiajai pandemijos bangai ir vyraujant britiškajai koronaviruso atmainai“.

Šiuo metu karantinas galioja 19-oje Prancūzijos departamentų, dar keliolikoje įvesta ypatinga epidemiologinė kontrolė dėl vis intensyvesnio infekcijos plitimo. Ligoninės ir reanimacijos palatos daugelyje departamentų perpildytos.

Visoje šalies teritorijoje nuo 19 val. iki 6 val. galioja komendanto valanda. Ne patalpose draudžiama rinktis didesnėmis kaip 6 žmonių grupėmis.

19-oje departamentų gyventojams leidžiama nutolti nuo gyvenamosios vietos ne daugiau kaip 10 kilometrų. Kelionės 30 kilometrų spinduliu leidžiamos tik esant itin svarbioms priežastims ir užpildžius VRM formuliarą.

Ketvirtadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas įspėjo, kad artimiausiomis dienomis ar savaitėmis šalyje gali būti imtasi naujų ribojamųjų priemonių. „Artimiausios savaitės šaliai bus ypač sunkios“, - pabrėžė Prancūzijos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS