Prancūzijos teisėsauga pradėjo tyrimą dėl olimpiados organizacinio komiteto vadovo atlyginimo | Diena.lt

PRANCŪZIJOS TEISĖSAUGA PRADĖJO TYRIMĄ DĖL OLIMPIADOS ORGANIZACINIO KOMITETO VADOVO ATLYGINIMO

Prancūzijos tyrėjai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Paryžiaus olimpinių žaidynių vyriausiojo organizatoriaus Tony Estanguet darbo užmokesčio, antradienį pranešė teisėsaugos šaltinis – tai nemalonus įvykis likus šešiems mėnesiams iki žaidynių pradžios.

Finansinių nusikaltimų srityje besispecializuojantys magistratai tyrimą pradėjo „praėjusią savaitę“ ir nagrinės, kokiu būdu T. Estanguet gauna užmokestį kaip organizacinio komiteto vadovas, sakė šaltinis su anonimiškumo sąlyga.

Tris aukso medalius olimpinėse žaidynėse laimėjusiam kanojininkui iki šiol pavyko išvengti teisinių problemų, į kurias įsivėlė kiti Paryžiaus olimpinių žaidynių organizacinės komandos nariai.

Jo metinis atlygis – 270 tūkst. eurų prieš mokesčius ir premijas – buvo paviešintas 2018 metais, kilus triukšmui dėl pranešimų, kad jis gauna beveik dvigubai didesnę sumą.

Tačiau, kaip praėjusį spalį atskleidė tiriamosios žurnalistikos leidinys „Le Canard Enchaine“, T.  Estanguet per savo įmonę kas mėnesį išrašo sąskaitas organizaciniam komitetui, užuot gavęs atlyginimą.

Taip siekiama išvengti atlyginimų ribos, nustatytos labdaros organizacijoms – o organizacinis komitetas turi tokį pat statusą.

Komiteto atstovas spaudai teigė, kad jį „nustebino“ žinia apie tyrimą, kadangi T. Estanguet atlygio paketą patvirtino valdyba ir Ekonomikos ministerijos pareigūnai.

Tyrimas yra didelis smūgis 45 metų T. Estanguet, viešajam Paryžiaus olimpinių žaidynių veidui, kuris siekia sutelkti dėmesį į pasirengimą liepos 26-rugpjūčio 11 dienomis vyksiančiam sporto renginiui.

Praeityje olimpines žaidynes ne kartą temdė korupcija, susijusi arba su sprendimais, kur jas rengti, arba su pelningais olimpinių objektų statybų bei paslaugų kontraktais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS