Prokuroras reikalauja beveik dvejų metų kalėjimo Turino merei dėl spūsties 2017-aisiais | Diena.lt

PROKURORAS REIKALAUJA BEVEIK DVEJŲ METŲ KALĖJIMO TURINO MEREI DĖL SPŪSTIES 2017-AISIAIS

Turino prokuratūra pareikalavo, kad teismas skirtų šio Italijos miesto merei Chiarai Appendino 1 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmę dėl masinės spūsties 2017 metų birželio 3 d. per Čempionų lygos finalo transliaciją.

Tai penktadienį pranešė naujienų agentūra ANSA.

Jos žiniomis, Ch. Appendino ir dar keturi žmonės kaltinami netyčiniu nužudymu ir sužalojimų sukėlimu.

Praėjusių metų gegužę Italijos teismas nuteisė kalėti iki 10,5 metų keturis marokiečius, pripažinęs, kad jie išprovokavo masinę spūstį San Karlo aikštėje, į kurią susirinkę žmonės žiūrėjo Čempionų lygos finalo tarp Turino „Juventus“ ir Madrido „Real“ transliaciją.

Jos metu marokiečiai papurškė pipirinių dujų, kad, kilus sumaiščiai, galėtų vagiliauti. Aikštėje buvo apie 30 tūkstančių žmonių. Prasidėjus panikai, du žmonės žuvo, daugiau kaip 1,6 tūkst. nukentėjo.

Piktadariai buvo sulaikyti 2018 metų balandžio mėnesį.

„5 žvaigždučių judėjimui“ atstovavusi Ch. Appendino buvo išrinkta Turino mere 2016 metais. Ji jau figūravo įvairiuose tyrimuose, kurie baigėsi teismo procesu. Politikė buvo išteisinta pagal daugelį kaltinimo straipsnių, bet gavo šešis mėnesius už melagingų duomenų pateikimą. Po nuosprendžio ji neatsistatydino iš miesto vadovės posto, bet išstojo iš partijos, kaip numato įstatai teisiamiems asmenims. Šių metų spalį Ch. Appendino pareiškė, kad nebesibalotiruos į merus, kai ateinančiais metais baigsis jos mandatas.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS