Rusija platina melagieną apie tariamą O. Syrskio sūnų | Diena.lt

RUSIJA PLATINA MELAGIENĄ APIE TARIAMĄ O. SYRSKIO SŪNŲ

Rusijos propagandistai platina provokacinį vaizdo įrašą su tariamu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Oleksandro Syrskio sūnumi, praneša portalas „rbc.ua“.

„Šis vaizdo įrašas yra Rusijos plataus masto specialiosios informacinės-psichologinės operacijos prieš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybę dalis“, – pažymėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo atstovai.

Pasak jų, rusai bando pasinaudoti tuo, kad daugelis ukrainiečių, taip pat ir kariškiai, turi giminių Rusijoje. Būtent tuo priešas mėgina diskredituoti ukrainiečius.

„Rusijos filmukų herojumi tapęs Ivanas Syrskis nėra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado sūnus. Jis yra buvusios Oleksandro Syrskio žmonos sūnus iš jos antrosios santuokos. Oleksandras Syrskis neįsivaikino Ivano, o su jo motina išsiskyrė dar 2009-aisiais“, – paaiškino Generalinio štabo atstovai.

Kariškiai taip pat pažymėjo, kad buvusi O. Syrskio žmona su vaikais ir naujuoju vyru dar prieš 14 metų išvyko į Australiją. Dabar generolas pulkininkas O. Syrskis nepalaiko jokių santykių su jos šeima.

„Netikėkite priešiška propagandai ir naudokitės tik patikrintais informacijos šaltiniais“, – paaiškino Generalinio štabo atstovai.

Neseniai prezidentas Volodymyras Zelenskis pradėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės atnaujinimą. Vietoj Valerijaus Zalužno į vyriausiojo vado pareigas buvo paskirtas O. Syrskis. O Generaliniam štabui vietoj Serhijaus Šaptalos ėmė vadovauti Anatolijus Barhilevičius.

Vėliau valstybės vadovas paskyrė naujųjų vyriausiojo vado ir Generalinio štabo viršininko pavaduotojus, taip pat padarė kadrinių pakeitimų kariuomenės vadovybėje.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Oleksandras Syrskis, Ivanas Syrskis, Rusija, Rusijos propagandistai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS