„Sea-Watch 3“ laivas įplaukė į Italijos teritorinius vandenis | Diena.lt

„SEA-WATCH 3“ LAIVAS ĮPLAUKĖ Į ITALIJOS TERITORINIUS VANDENIS

  • 3

Nevyriausybinės organizacijos laivas „Sea-Watch 3“, gabenatis tuzinus išgelbėtų migrantų, trečiadienį pasuko Lampedūzos salos link.

Sprendimas buvo priimtas nepaisant Italijos kraštutinių dešiniųjų atstovo, šalies vidaus ministro Matteo Salvinio grasinimų skirti didžiules baudas. Laivo kapitonė nutarė nepaisyti Romos vyriausybės draudimo migrantus gabenančiam laivui įplaukti į Italijos teritorinius vandenis.

„Nusprendėme įplaukti į Lampedūzos uostą, – tviterio paskyroje „Sea-Watch“ organizacija citavo laivo kapitonę. – Žinau, kad tai rizikinga, bet visi 42 išgelbėti pabėgėliai yra išsekę. Pristatysime juos į saugią aplinką“.

Jūrų stebėjimo svetainės parodė, kad po 14 dienų plaukiojimo pirmyn atgal palei Italijos pietinės salos pakrantę, laivas iš tiesų įplaukė į Italijos teritorinius vandenis.

M. Salvinis bandė uždrausti Nyderlandams priklausančiam laivui įplaukti į migrantams uždarytus Italijos uostus.

Vokiečių labdaros organizacijos laivas buvo paliktas jūroje likimo valiai. „Sea-Watch 3“, gabenančiam 42 išgelbėtus migrantus, nebuvo leista pasiekti uosto, tad dvi savaites jis tiesiog plaukiojo be tikslo.

GALERIJA

  • „Sea-Watch 3“ laivas įplaukė į Italijos teritorinius vandenis
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

"Yra „Sea-Watch 3“, yra..."

Kaunietis

Laiva i dugna!

Minde

nuskandinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS