Sėkminga operacija: Italijoje sulaikyta daugiau kaip 120 mafijos narių | Diena.lt

SĖKMINGA OPERACIJA: ITALIJOJE SULAIKYTA DAUGIAU KAIP 120 MAFIJOS NARIŲ

Italijos karabinieriai, policininkai ir finansų gvardijos pareigūnai per plataus masto operaciją sulaikė mažiausiai 126 Neapolio mafijos „Camorra“ narius. Tai trečiadienį pranešė naujienų kanalas „RAI News 24“.

Jo žiniomis, sulaikytieji yra Contini, Mallardo ir Licciardi mafijos klanų nariai. Televizijos kanalas patikslino, kad operacija vyko visoje šalies teritorijoje. Sulaikytieji įtariami turto prievartavimu, narkotikų prekyba, pinigų plovimu ir kitais nusikaltimais. Pasak teisėsaugos institucijų atstovų, mafiozams pavyko įsiskverbti į valstybines struktūras. Konfiskuota klanų turto, kurio vertė – 130 milijonų eurų.

„Camorra“ laikoma žiauriausia iš visų Italijos mafijų. Jos veikla sulaukė didelio visuomenės dėmesio pasirodžius publicisto Roberto Saviano knygai „Gomora“, kurioje autorius papasakojo, kad mafiozai kontroliuoja miesto atliekų, taip pat ir nuodingų, utilizavimą. Atliekos daugelį metų tiesiog užkasamos, nors tai kelia pavojų žmonių sveikatai ir daro žalą aplinkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Ir mes galėtume panašiai girtis 'konservus' susodinę.

Tragedija

Lietuva kaip ir Italija vienodo likimo tautos - dešimtmečiais kovoja su mafija be pasekmių. Tik Italija žymiai seniau pradėjo tą kovą... Lietuva eina Italijos pėdomis. Matyt, Bonos įtaka vis dar persekioja tą "kovą" be galo?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS