Šiaurės Korėja į Pietus pasiuntė balionus su „šiukšlėmis, išmatomis“ | Diena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA Į PIETUS PASIUNTĖ BALIONUS SU „ŠIUKŠLĖMIS, IŠMATOMIS“

Šiaurės Korėja į Pietus pasiuntė balionus su šiukšlėmis, tualetiniu popieriumi ir, kaip įtariama, gyvūnų išmatomis, trečiadienį pranešė vietos žiniasklaida, o Seulo kariuomenė pasmerkė Pchenjaną už „žemo lygio“ veiksmus.

Nuotraukomis, kuriose matyti balti balionai, nešantys maišus su šiukšlėmis ir, panašu, ekskrementais, plačiai dalijosi Pietų Korėjos žiniasklaida, o praėjusį savaitgalį Šiaurės Korėja perspėjo, kad norėdama nubausti Seulą apipils pasienio rajonus „šiukšlių ir nešvarumų kalnais“.

Seulo generalinis štabas pareiškė, kad „Gjongio ir Gangvono pasienio teritorijoje buvo aptikti neatpažinti objektai, kurie, kaip manoma, yra Šiaurės Korėjos propagandiniai lankstinukai, ir kariuomenė imasi veiksmų“.

„Piliečiai turėtų susilaikyti nuo veiklos lauke, neliesti jokių nežinomų objektų ir pranešti apie juos artimiausiai karinei bazei arba policijai“, – sakoma AFP atsiųstame pranešime.

Štabo teigimu, Šiaurės Korėjos veiksmai „akivaizdžiai pažeidžia tarptautinius įstatymus ir kelia rimtą grėsmę mūsų žmonių saugumui“, o kai kuriuose balionuose esama šiukšlių, kurias kariuomenė tikrina.

Netrukus pasienio teritorijose ir Korėjos Respublikos viduje bus išbarstyti kalnai šiukšlių ir nešvarumų, ir ji tiesiogiai pajus, kiek pastangų reikia įdėti, norint jas pašalinti.

Pietų Korėjos aktyvistai kartais paleidžia balionus su propagandiniais lankstinukais, nukreiptais prieš Kim Jong Uno režimą, ir pinigais, skirtais žmonėms, gyvenantiems į šiaurę nuo sienos.

Pchenjaną jau seniai siutina propagandinės kampanijos, galbūt dėl nuogąstavimų, kad išorinės informacijos antplūdis griežtai kontroliuojamoje visuomenėje sukeltų grėsmę Kimo režimui.

Šiaurės Korėja neseniai pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų.

„Taip pat bus imtasi atsakomųjų veiksmų prieš dažną Korėjos Respublikos lankstinukų ir kitų šiukšlių mėtymą netoli pasienio teritorijų“, – sekmadienį pareiškė gynybos viceministras Kim Kang Ilas, pavartojęs Pietų Korėjos oficialaus pavadinimo santrumpą.

„Netrukus pasienio teritorijose ir Korėjos Respublikos viduje bus išbarstyti kalnai šiukšlių ir nešvarumų, ir ji tiesiogiai pajus, kiek pastangų reikia įdėti, norint jas pašalinti“, – sakoma viceministro pareiškime, kurį perdavė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra KCNA.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Puikiai atsilygino pietiečiams už jų makulatūrą. Šūdu ...:)

Tfu

Kuo turi ,tuo ir dalinasi, apart mėšlo nieko neliko, net bombas kacapams atidavė.

Nu

Debilai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS