Slovakų parlamentaras nuteistas už rasinės neapykantos skleidimą | Diena.lt

SLOVAKŲ PARLAMENTARAS NUTEISTAS UŽ RASINĖS NEAPYKANTOS SKLEIDIMĄ

Kraštutinės dešiniosios partijos „Kotleba – Liaudies partija „Mūsų Slovakija“ lyderis, Slovakijos Nacionalinės Tarybos (parlamento) deputatas Marianas Kotleba nuteistas kalėti 4 metus ir 4 mėnesius už rasinės neapykantos skleidimą ir neonacistinės simbolikos platinimą. Tai pirmadienio vakarą pranešė Slovakijos radijas.

Pirmosios instancijos teismas pripažino M. Kotlebą kaltu dėl to, kad jis 2017 metais, eidamas Bansko Bistricos krašto savivaldybės vadovo pareigas, per renginį vienoje iš regiono vidurinių mokyklų platino neonacistinę simboliką. Pagal Slovakijos įstatymus, parlamentarui paskelbtas nuosprendis įsiteisės, jeigu jį patvirtins šalies Aukščiausiasis teismas.

M. Kotleba, pasak jo advokatų, įsitikinęs, kad Aukščiausiasis teismas panaikins pirmosios instancijos teismo nuosprendį. Deputatas teigia, kad valdžia šiuo procesu siekia pašalinti jį ir jo vadovaujamą partiją iš šalies politinės scenos. O jei verdiktas bus patvirtintas, tai kraštutinių dešiniųjų lyderis turės atiduoti parlamentaro mandatą ir keliauti už grotų.

„Kotleba – Liaudies partija „Mūsų Slovakija“ atstovaujama šalies parlamente nuo 2016 metų. Šių metų pradžioje įvykusiuose rinkimuose ją parėmė 7,97 proc. rinkėjų. Partija turi Nacionalinėje Taryboje 17 vietų iš 150. Prieš pusantrų metų Slovakijos Aukščiausiasis teismas atsisakė patenkinti šalies generalinio prokuroro prašymą paleisti šį politinį subjektą ir pripažinti jį ekstremistiniu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kokia čia rasinė nesantaika kiek žinau visi slovakai yra baltos ir tos pačios rasės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS