Suomijos prezidentas: mes žaidžiame ukrainiečių gyvybėmis | Diena.lt

SUOMIJOS PREZIDENTAS: MES ŽAIDŽIAME UKRAINIEČIŲ GYVYBĖMIS

Vakarų šalys turi rasti daug pagalbos srautų, kurie leistų padėti Ukrainai, jie gali būti tiek dvišaliai, tiek daugiašaliai.

Kaip praneša „Ukrinform“, remdamasi CNN, tai pareiškė Suomijos prezidentas Alexanderis Stubbas.

„Suomija – gana maža šalis, bet pagal BVP vienam gyventojui užimame šeštąją vietą tarp didžiausių donorų. Mes suteikėme (Ukrainai) karinės pagalbos už 2 mlrd. eurų ir humanitarinės pagalbos už 700 mln. eurų.  Nuvykau į Kyjivą su 188 mln. eurų vertės karinių prekių paketu, kuriame buvo ir oro gynybos priemonių bei sunkiosios artilerijos“, – sakė jis.

Prezidentas pabrėžė, kad tai – praktiška pagalba, kurios reikia ukrainiečiams.

„Mes turime rasti daug įvairių upelių, kurie susilieja į vieną upę. Ir tie upeliai gali būti dvišaliai. Jie gali tekėti iš ES, kaip kad dabar. Jie gali tekėti net iš NATO, ir, žinoma, jų turi būti iš JAV“, – sakė A. Stubbas.

Suomijos prezidentas paragino JAV Kongresą patvirtinti pagalbos Ukrainai paketą.

„Aš raginu Amerikos Kongresą skirti (Ukrainai) 60 mlrd. JAV dolerių. Tai tikrai būtina. Tiesą sakant, mes žaidžiame ukrainiečių gyvybėmis, ir aš nemanau, kad mūsų vidaus politika turi būti susijusi su ukrainiečių gyvybėmis. Jiems reikia pagalbos, ir ji jiems reikalinga dabar“, – pabrėžė jis.

„Ukrinform“ primena, kad balandžio 3 d. per A. Stubbo vizitą Kyjive Ukraina ir Suomija pasirašė dvišalę saugumo sutartį 10 metų laikotarpiui.

Iki šiol Ukraina jau yra sudariusi aštuonias dvišales saugumo sutartis: su Didžiąja Britanija, Vokietija, Prancūzija, Danija, Kanada, Italija, Nyderlandais ir Suomija.

Gairės: Alexanderis Stubbas, Suomijos prezidentas, karas Ukrainoje, pagalba Ukrainai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS