Susitarti nepavyko: ES padavė Didžiąją Britaniją į teismą dėl PVM lengvatų | Diena.lt

SUSITARTI NEPAVYKO: ES PADAVĖ DIDŽIĄJĄ BRITANIJĄ Į TEISMĄ DĖL PVM LENGVATŲ

  • 2

Europos Komisija ketvirtadienį patraukė Didžiąją Britaniją į Bendrijos aukščiausios instancijos teismą dėl įtariamo PVM lengvatų taisyklių pažeidimo, iki „Brexit“ dienos likus vos dviem mėnesiams.

Pasak Europos Komisijos, ji ėmėsi veiksmų todėl, kad Britanija nederamai išplėtė dešimtmečius galiojančią pridėtinės vertės mokesčio priemonę tam tikrų prekių rinkų atžvilgiu.

„Komisija šiandien nusprendė kreiptis dėl Jungtinės Karalystės į ES Teisingumo Teismą, dėl PVM priemonės, kuria leidžiama nukrypti nuo PVM sistemos tam tikrų prekių rinkų atžvilgiu, srities išplėtimo“, – nurodė Europos Komisija.

Sprendimas priimtas vis labiau abejojant, kad ministrė pirmininkė Theresa May (Tereza Mei) užsitikrins paramą „Brexit“ susitarimui, dėl kurio susiderėjo su ES, ir bus išvengta Britanijos išstojimo iš bloko be sutarties. „Brexit“ turi įvykti jau kovo 29 dieną.

Pagal Th. May Briuselyje sudarytą išstojimo sutartį, kurios dar neratifikavo JK parlamentas ir Europos Parlamentas, Britanija turėtų gerbti Teisingumo Teismo sprendimus bylose, iškeltose tuo metu, kai šalis dar buvo ES narė, arba pereinamuoju laikotarpiu po išstojimo.

ES socialinių reikalų komisarė Marianne Thyssen (Marian Teizen) spaudos konferencijoje Briuselyje sakė, kad „Brexit“ nepaveikė Europos Komisijos sprendimo.

„Šį pažeidimą sprendžiame taip, kaip ir visų kitų valstybių narių. Mes nedarome skirtumo tarp vienų ar kitų valstybių narių. JK vis dar yra Sąjungos narė“, – sakė M. Thyssen.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Lietuvis

Kartu spręskime ginčus civilizuotai teisme. Mes prieš bet kokį smurtą: mušimą, mėtymą per balkonus, skandinimus, nuodijimus, kratymus elektra, šaudymus, smaugimus ir t.t. ir pan.

Gidas

Šaunuoliai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS