Suskaičiuota, kiek kartų D. Trumpas melavo šiais metais | Diena.lt

SUSKAIČIUOTA, KIEK KARTŲ D. TRUMPAS MELAVO ŠIAIS METAIS

JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2018 metais viešai kalbėjo netiesą vidutiniškai 15 kartų per dieną. Tokią išvadą priėjo laikraštis „The Washington Post“.

Visus įtartinus prezidento pareiškimus atrinko ir tikrino speciali programa. Jos duomenimis, iš viso per metus jis kalbėjo netiesą 7,6 tūkstančio kartų. Tai - beveik trigubai daugiau negu 2017 metais (1989 kartai).

Pasak leidinio, D. Trumpas šiuos metus pradėjo taip pat, kaip ir pernykščius, bet iki gegužės mėnesio „įsibėgėjo“ iki 200-250 melagingų pareiškimų per mėnesį. Birželį jų skaičius padvigubėjo ir pasiekė 500. Tai siejama su pasirengimu kadencijos vidurio rinkimams, kurie vyko lapkritį.

Rugsėjį Baltųjų rūmų šeimininkas sumelavo 600 kartų, spalį - 1200, lapkritį - 900. Gruodį jis grįžo prie gegužės rodiklių - apie 200.

Laikraščio duomenimis, beveik ketvirtadalį neteisingų pareiškimų jis paskelbė per rinkimų mitingus, beveik tiek pat - bendraudamas su žurnalistais, ir apie 17 procentų netiesos parašė savo tviteryje.

Televizijos laidos „Jimmy Kimmel Live!“ vedėjas Jimmy`is Kimmelis rugpjūčio mėnesį papasakojo, kaip atpažinti, ar JAV prezidentas meluoja. Pasak jo, netiesą D. Trumpas visada užbaigia žodžiais: „Tai tiesa“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kisa

Jam išvis reiktu galva isitirti . Karsonas manau nepakaltinamas.

Anonimas

Mūsų politikai neatsilieka nuo Trumpo,ypač Karbauskis su Skverneliu,o jau ir kiti negali atsilikti nuo savo lyderių.Melagių valdžia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS