Tadžikistanas pasmerkė įtariamųjų išpuoliu Rusijos koncertų salėje „kankinimus“ | Diena.lt

TADŽIKISTANAS PASMERKĖ ĮTARIAMŲJŲ IŠPUOLIU RUSIJOS KONCERTŲ SALĖJE „KANKINIMUS“

Tadžikistano užsienio reikalų ministras pasmerkė Rusijos vykdomus įtariamųjų, siejamų su teroristiniu išpuoliu Maskvos koncertų salėje, per kurį žuvo 144 žmonės, „kankinimus“.

Užsienio reikalų ministras Sirojiddinas Muhridinas sakė, kad Rusijos saugumo institucijos, tirdamos žudynes, turėtų laikytis tarptautinės teisės principų ir normų, pranešė Latvijoje įsikūrusi nepriklausoma Rusijos žiniasklaidos priemonė „Meduza“.

S. Muhriddinas tai sakė lankydamasis Baltarusijos sostinėje Minske, kur susitiko su kitų Nepriklausomų Valstybių Sandraugos šalių užsienio reikalų ministrais.

Po išpuolio „Crocus City Hall“ salėje keli įtariamieji iš Tadžikistano stojo prieš teismą ir pripažino savo kaltę. Ant jų buvo matyti akivaizdžios smurto žymės.

„Kankinimų naudojimas žalojant kūną yra nepriimtinas, – cituojamas ministras. – Tokiu būdu išgautų prisipažinimų kaina yra gerai visiems žinoma“.

Be to, jis sakė, kad Rusijos valdžios „blogai apgalvota informacinė kampanija“ sukūrė neigiamą tadžikų įvaizdį.

Kovo 22 dieną užpuolikai iš automatinių ginklų apšaudė koncerto lankytojus, o po to padegė salę. Vėliau jie buvo sugauti, kai mėgino pabėgti. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Putka

toliau demonstruoja spektaklius savo mankurtams.

jie išdarinėjo po karo, kaip gyvus žmones pūdė gulaguose, kaip elgėsi Afganistane ,šitie gyviai ne žmonės.

Jo

kuo toliau tuo huilo darosi įžūlesnis , pradžioj tik namus ruskių sprogdino, dabar šaudo didesniais kiekiais , ir yra įtarimas nori kuo šlykščiau pademonstruoti savo darbus kvailiams zombiams, kurie ploja katučių iškrypėliui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS