Taivanas atidžiai studijuoja karo veiksmų Ukrainoje taktiką | Diena.lt

TAIVANAS ATIDŽIAI STUDIJUOJA KARO VEIKSMŲ UKRAINOJE TAKTIKĄ

Taivano gynybos ministerija sudarė specialią darbo grupę karo veiksmų Ukrainoje taktikai studijuoti. Tai penktadienį pranešė laikraštis „The Taipei Times“, remdamasis nacionalinės gynybos ministru Chiu Kuo-chengu.

Gautomis žiniomis, į grupę įtraukti Nacionalinio gynybos universiteto mokslininkai. Taivano atstovai keičiasi nuomonėmis ir situacijos analize su kolegomis iš JAV ir kitų šalių.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą Taivanas baiminasi, kad Kinija gali griebtis panašių veiksmų jo atžvilgiu.

Taivano žvalgybos vadovas Chen Ming-tongas šiomis dienomis paskelbė prognozę, kad Pekinas kažin ar ryšis pulti Taivaną per trejus artimiausius metus. Pasak jo, situacijos Ukrainoje raida ir plataus masto sankcijos prieš Rusiją paskatino Kiniją padaryti atitinkamas išvadas ir laikytis atsargesnės pozicijos Taivano klausimu.

Pekinas tvirtina, kad savarankiškas demokratinis Taivanas yra jo teritorijos dalis, kurią vieną dieną susigrąžins, prireikus – net ir jėga. Kinija stengiasi, kad Taivanas būtų izoliuotas pasaulinėje arenoje, ir piktinasi oficialiai vartojamu Taivano pavadinimu arba bet kokia nuoroda į jį kaip į šalį.

Gairės: Taivanas, Ukraina, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS