Taivano URM vadovas pakomentavo naująją plėtros į pietus politiką | Diena.lt

TAIVANO URM VADOVAS PAKOMENTAVO NAUJĄJĄ PLĖTROS Į PIETUS POLITIKĄ

Taivano užsienio reikalų ministras Lin Chia-lungas ketvirtadienį pakomentavo naująją plėtros į pietus politiką.

Jis pažymėjo, kad, realizuodama naujas iniciatyvas, šalis remsis skaitmeninių technologijų sektoriumi ir įsteigs investicinį fondą, praneša „Radio Taiwan“.

Pasak Lin Chia-lungo, naujojo fondo paskirtis bus padėti Taivano eksportuotojams. Jis patikslino, kad,  įgyvendinant naujas priemones, Taivanui pravers analogiškų iniciatyvų Vidurio ir Rytų Europos šalyse patirtis.

„Mes stiprinsime naujosios plėtros į pietus politikos fondą, kad padėtume patyrusiems Taivano eksportuotojams. Tai bus ir investicinis, ir finansinis fondas. Mes jau įgyvendinome sėkmingas iniciatyvas, bendradarbiaudami su Vidurio ir Rytų Europos šalimis, tokiomis kaip Čekija, Slovakija ir Lietuva, o pastaruoju metu – Lenkija. Šis formatas skiriasi nuo ankstesnių, jo tikslas – bendra gerovė, o ne tik mūsų gaminių eksportas. Mūsų paslaugos yra praktinio pobūdžio, tai - politinis instrumentas“, – sakė Lin Chia-lungas.

Naująją plėtros į pietus politiką savo pirmosios kadencijos pradžioje pasiūlė buvusi Taivano prezidentė Tsai Ing-wen. Jos tikslas – plėtojant tarptautinius santykius su Pietryčių Azijos šalimis mažinti Taivano ekonominę priklausomybę nuo Kinijos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ar čia Landsbergio Lietuva jau atsirado į pietus nuo to Taivano ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS