Per tris pastarąsias paras – 630 bandymų nelegaliai kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną | Diena.lt

PER TRIS PASTARĄSIAS PARAS – 630 BANDYMŲ NELEGALIAI KIRSTI LENKIJOS IR BALTARUSIJOS SIENĄ

Per tris pastarąsias paras iš Baltarusijos į Lenkiją mėgino nelegaliai patekti daugiau kaip 630 migrantų.

Tai pirmadienį pranešė Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

Pasak Palenkės vaivadijos sienos apsaugos būrio atstovės spaudai majorės Katarzynos Zdanowicz, visi incidentai užfiksuoti Lenkijos ir Baltarusijos sienos Palenkės vaivadijos ruože. Nelegaliai kirsti sieną buvo mėginama Bialovežos, Narevkos, Dubiče Cerkevnės, Čeremchos ir Melniko kaimų apylinkėse.

Pareigūnė pranešė, kad penktadienį buvo užfiksuota 160 bandymų, šeštadienį – daugiau kaip 280, o sekmadienį – 190.

Bialovežos ir Čeremchos apylinkėse buvo užpulti lenkų patruliai. Pasak K. Zdanowicz, į pareigūnus buvo mėtomi akmenys, jie taip pat buvo apšaudomi iš laidynių. Apgadintos dvi transporto priemonės, žmonės nenukentėjo. Netoli Bialovežos migrantai bandė kirsti pasienio upę Pševloką.

Palenkės vaivadijos pasieniečiai nuo gegužės pradžios užfiksavo daugiau kaip 6 tūkst. mėginimų nelegaliai kirsti sieną, balandį – per 5,3 tūkst.

Per tris pastarąsias paras Lenkijos pasieniečiai ir policininkai sulaikė 11 asmenų, padėjusių organizuoti nelegalų sienos kirtimą. Tai šeši Ukrainos, du Turkmėnistano ir trys Baltarusijos piliečiai.

Užpernai 186 km ruože pasienyje su Baltarusija buvo pastatyta 5,5 m aukščio plieninė užtvara, kuri yra pagrindinis šios sienos apsaugos nuo nelegalios migracijos elementas. Ją papildo kamerų ir jutiklių sistema, padedanti kontroliuoti 206 km ilgio sienos ruožą.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

senukas

Laikas kaimynams pasienio ruožo smėliuką prikaišioti priešpėstininkinių minų ir ramiai sau eiti gerti kavutę pasienio būstinėje. Keli įsibrovėliai išsitaškys , kitiems noras kirsti sieną iš karto praeis. Kitaip batka ir putleris su savo pakalikais nenusiramins.

Taip

Kiek galima terliotis su tais ruskiais baltais ar juodais. Statykite kulkosvaidžių lizdus ir virš galvų perspėjamus šūvius. Jeigu nesupranta tada ir pavaišinti ne nuodėmė.

Henrikas

Beda. Jie ismoks isprovokuoti dideli konflikta, tuomet padeti "puls gelbeti" Baltarusija ir Rusija. Va ir priezastis karui surasta. Ech.. o laikai.. o zmones.. niekas nesikeicia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS