Turkai nuo COVID-19 bus skiepijami ir kinų vakcina | Diena.lt

TURKAI NUO COVID-19 BUS SKIEPIJAMI IR KINŲ VAKCINA

Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca pareiškė, kad artimiausiomis dienomis jo šalis gaus pirmąją „Sinovac“ vakcinos nuo COVID-19 siuntą iš Kinijos, praneša AFP.

Iš pradžių Turkija įsigys 3 mln. dozių „Sinovac“ vakcinų, tačiau ateityje gali pirkti dar 50 mln. dozių. Vakcinacija šioje šalyje prasidės 2021 m. sausį, o pirmiausia bus skiepijami medikai ir žmonės priklausantys didžiausiai rizikos grupei.

Pirmoji vakcinos siunta Turkiją turėtų pasiekti sekmadienį.

Preliminarūs kinų vakcinos bandymai Turkijoje, kuriuose dalyvavo 7 371 savanoris, parodė, kad ji yra 91,25 proc. efektyvi, nors trečiojo etapo tyrimai dar nebaigti.

Be to, artimiausiu metu Ankara rengiasi pasirašyti sutartį dėl „Pfizer“ ir „BioNTech“ bendrai kurtos vakcinos įsigijimo. Turkija pirks 4,5 mln. vakcinos dozių su galimybe iš minėtų JAV ir Vokietijos bendrovių įsigyti dar 30 mln. dozių.

Ministro teigimu per dieną galima bus paskiepyti 1,5-2 mln. gyventojų, o pirmojo vakcinacijos etapo metu bus paskiepyta 9 mln. žmonių.

83 mln. gyventojų turinčioje Turkijoje COVID-19 nustatytas 2,2 mln. žmonių, o iki šiol nuo šios ligos mirė 19 115 pacientų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS