Ukraina: bus parduoti keli šimtai paveikslų iš Medvedčuko kolekcijos | Diena.lt

UKRAINA: BUS PARDUOTI KELI ŠIMTAI PAVEIKSLŲ IŠ MEDVEDČUKO KOLEKCIJOS

Nacionalinė aktyvų paieškos ir valdymo agentūra (ARMA) ruošiasi parduoti 264 paveikslus, kurie priklausė buvusiam Ukrainoje uždraustos partijos „Opozicinė platforma – už gyvybę“ lyderiui Viktorui Medvedčukui.

Tai pranešė portalas „rbc. ua“, remdamasis ARMA vadove Olena Duma.

„ARMA ruošiasi parduoti 264 išdaviko-kolaboranto Medvedčuko paveikslus, areštuotus ir teismo sprendimu perduotus Agentūrai“, – parašė „Telegram“ kanale pareigūnė.

Pasak jos, Agentūros sudaryta konkurso komisija jau netrukus išstatys paveikslus parduoti. Visos už juos gautos lėšos bus pervestos į valstybės biudžetą.

Paveikslai, priklausę skandalingai pagarsėjusiam liaudies deputatui, saugomi Ukrainos nacionaliniame dailės muziejuje. Tarp jų yra Užkarpatės dailės mokyklos atstovų – Adalberto Erdelio, Josifo Bokšajaus, Zoltano Šoltaso darbų. Kai kurių paveikslų kaina siekia 50 tūkstančių dolerių.

Portalas primena, kad Medvedčukas Ukrainoje įtariamas valstybės išdavimu. Jis galėjo bendradarbiauti su rusais. 2022 metais, keičiantis belaisviais, Medvedčukas buvo atiduotas Rusijai mainais už „Azovo“ bataliono vadus, kurie gynė Mariupolį ir metalurgijos kombinatą „Azovostal“.

Šių metų vasarį Ukrainos vyriausybė leido parduoti Medvedčuko šeimai priklausiusią jachtą „Royal Romance“. Laivas yra Kroatijoje.

Balandį ARMA leido parduoti Medvedčuko automobilį „Maybach“ ir 20 kolekcinių rankinių laikrodžių.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

> tam Super, tu esi Gaidys kaip tie kiti...

.

pagalvojus

Tai vadinama prekyba vogtais daiktais, nors šalyje kur Konstitucija yra korupcija ,o įstatymai vagystės tai normalu.

Įdomu

Į kokį biudžetą??? Pinigus tarpusavy pasidalins ir visas aukcionas. Nacistams kiek neduotų, vis mažai, o ir klounui koksui užteks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS