Ukrainos pareigūnas: priešas sukaupė pakankamai raketų | Diena.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAS: PRIEŠAS SUKAUPĖ PAKANKAMAI RAKETŲ

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas mano, kad prognozuoti galimas priešo oro atakas Naujųjų metų naktį yra netikslinga, tačiau pažymi, kad reikia ruoštis bet kokioms provokacijoms.

Jis tai pareiškė trečiadienį per televizijos maratoną, praneša „Ukrinform“.

„Praėjusių Naujųjų metų naktį daugiausia buvo atakuojama „šahedais“. Buvo paleisti 45 dronai, tada tai buvo rekordas. Šis rekordas jau „pagerintas“ – dabar jis jau lygus 75. Priešas kaupia raketas, artėja prie maždaug tūkstančio. Mes neprognozuosime, kada jie jas panaudos, tačiau turime ruoštis bet kokioms provokacijoms“, – sakė atstovas spaudai.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, gruodžio 22 d. Ukrainos gynėjai šalies pietuose numušė tris Rusijos naikintuvus Su-34. Gruodžio 24 d. Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino dar du priešo naikintuvus: Su-34 Donecko srityje ir Su-30SM virš Juodosios jūros.

Gruodžio 26-osios naktį Ukrainos oro pajėgų taktinė aviacija sparnuotosiomis raketomis atakavo Rusijos Juodosios jūros laivyno didįjį desantinį laivą „Novočerkaskas“ Feodosijos rajone.

 

Gairės: Rusijos naikintuvai, karas Ukrainoje, raketos, Jurijus Ihnatas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS