Ukrainos pareigūnas: sunkiausia žiemos dalis – dar priešakyje | Diena.lt

UKRAINOS PAREIGŪNAS: SUNKIAUSIA ŽIEMOS DALIS – DAR PRIEŠAKYJE

Sunkiausia žiemos dalis – dar priešakyje, todėl Ukrainai reikia daugiau paramos.

Kaip praneša „Ukrinform“, tai ketvirtadienį per nacionalinį televizijos maratoną pareiškė Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas Andrijus Jusovas.

„Rusija vis dar gali gaminti įvairių rūšių ginkluotę. Tai didelis iššūkis Ukrainos saugumo ir gynybos pajėgoms bei proukrainietiškai koalicijai. Mums reikia daugiau paramos. Sunkiausia žiemos dalis – dar priešakyje. Tai reiškia, kad būtina stiprinti Ukrainos oro gynybą“, – pabrėžė A. Jusovas

Jis pažymėjo, kad Rusija turi nemažai senos sovietinės ginkluotės, taip pat ir šarvuotosios technikos, tačiau ne visa ji gali būti greitai dekonservuota, atnaujinta ir modernizuota.

Sunkiausia žiemos dalis – dar priešakyje. Tai reiškia, kad būtina stiprinti Ukrainos oro gynybą.

Pasak Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovo, Rusija gali atkurti ginkluotės kiekį ir tai daro, bet ne tokiu mastu, kokiu norėtų.

Anot jo, šiandien agresoriaus raketų atsargos yra kur kas mažesnės nei pernai ir plataus masto invazijos pradžioje, tačiau jų yra.

A. Jusovas pažymėjo, kad grėsmė Ukrainos civilinei ir energetikos infrastruktūrai išlieka, be to, priešas smogia kombinuotus smūgius – vienu metu naudoja ir raketas, ir bepiločius orlaivius.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukraina šiuo metu su tarptautinių partnerių pagalba stiprina savo oro gynybą ir šią žiemą turi galimybę laimėti mūšį dėl energetikos.

Gairės: Andrijus Jusovas, žiema, karas Ukrainoje, oro gynyba
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS