Ukrainos prezidento biuro vadovas: be JAV pagalbos yra didelė rizika pralaimėti karą | Diena.lt

UKRAINOS PREZIDENTO BIURO VADOVAS: BE JAV PAGALBOS YRA DIDELĖ RIZIKA PRALAIMĖTI KARĄ

Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas pareiškė, kad be Jungtinių Valstijų pagalbos Ukraina gali pralaimėti karą, praneša UNIAN.

Lankydamasis Vašingtone su vizitu A. Jermakas paragino JAV Kongresą patvirtinti papildomą finansavimą Ukrainai. „Jei pagalba, kuri šiuo metu svarstoma Kongrese, bus atidėta – aš nesakau nepriimta, tai sukels didelę riziką, kad mes būsime toje pačioje padėtyje, kurioje esame dabar. Ir, žinoma, labai tikėtina, kad bus  nebeįmanoma tęsti teritorijų išlaisvinimo ir iškils didelė rizika pralaimėti karą“, – cituoja jį „Amerikos balsas“.

A. Jermakas pridūrė, kad Ukrainai reikia ne tik karinės pagalbos, bet ir paramos biudžetui. „Ukraina dabar dirba su partneriais, kad užbaigtų planą kitiems metams. Mes norime laimėti kuo greičiau, nes jau praėjo beveik dveji metai, o dveji metai yra ilgas laikotarpis", - pabrėžė jis.

Šiuo metu Jungtinėse Valstijose su oficialiu vizitu lankosi A. Jermakas, Ukrainos gynybos ministras Rustemas Umerovas ir Aukščiausiosios Rados pirmininkas Ruslanas Stefančukas.

Buvo pranešta, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį vaizdo ryšiu kreipsis į JAV senatorius per įslaptintą posėdį, kuriame turėjo būti kalbama apie situaciją fronte ir tolesnę pagalbą Ukrainai. Tačiau vakare CNN pranešė, kad V. Zelenskis atšaukė kreipimąsi.

Anksčiau Senatas informavo, kad naujo pagalbos Ukrainai paketo svarstymas turėtų prasidėti šią savaitę.

Gairės: karas Ukrainoje, Andrijus Jermakas, JAV pagalba, pralaimėti karą
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS