V. Orbanas solidarizuojasi su Kazachstano prezidentu | Diena.lt

V. ORBANAS SOLIDARIZUOJASI SU KAZACHSTANO PREZIDENTU

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas telefonu kalbėjosi su Kazachstano prezidentu Kasymu Žomartu Tokajevu ir pareiškė esąs solidarus su juo. Tai pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė Vengrijos užsienio reikalų ministras Péteris Szijjártas.

„Ministras pirmininkas (Orbanas) kalbėjosi su (Kazachstano) prezidentu Tokajevu ir pareiškė jam savo solidarumą ir užuojautą dėl didelio aukų skaičiaus. Mes, žinoma, taip pat pasiūlėme savo pagalbą“, – pažymėjo P. Szijjártas.

Vakarų Kazachstane šio mėnesio pradžioje kilo protestai dėl itin išaugusių degalų kainų, greitai peraugę į didelius neramumus. Per riaušes nukentėjo tūkstančiai žmonių, tikslus aukų skaičius nežinomas.

Vidaus reikalų ministerija anksčiau pirmadienį pranešė, kad sulaikyta beveik 8 000 asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Erezija,nesamone. Kad Orbanas V. solidarizuotusi su kazacho teroru pries savo zmones,,neitiketina.,dezinformacija

Klpd.

Pagyventum Or Bane nereguliuojamame šalies ūkyje kur didžiausia alga 200Eu o duonos nėra iš kur paimt kitaip užgiedotum. Kazachstane valdžioj tiek metų tokie žmogėdros sėdi kad dar paieškot kitų tokių reikia.

CNN

Lietuva kol kas jokio pareiškimo nepadarė. Laukia kol JAV ambasada atsiųs tekstą. Tada sisteminė žiniasklaida prdės loti vieni per kitus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS