V. Orbanas: žmonių gyvybė ir sveikata yra svarbiau už geopolitiką | Diena.lt

V. ORBANAS: ŽMONIŲ GYVYBĖ IR SVEIKATA YRA SVARBIAU UŽ GEOPOLITIKĄ

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas laiko pateisinamu rusiškos vakcinos nuo koronaviruso „Sputnik V“ naudojimą šalyje, kadangi jos specialistai šį preparatą sertifikavo.

Jis tai pareiškė pirmadienį paskelbtame interviu Vokietijos portalui „Focus Online“.

„Žmonių gyvybės ir sveikatos apsauga yra svarbiau už politinius aspektus, kaip ir už geopolitiką“, - sakė Vengrijos vyriausybės vadovas. Anot jo, „iš vakcinos daryti politinį klausimą yra neatsakinga“. V. Orbanas teigė, jog nėra prasmės sieti šios temos su tuo, kad Vakarai turi pretenzijų šaliai-gamintojai. „Mes vaikystėje, komunizmo laikais, buvome skiepijami sovietinėmis vakcinomis, ir, kaip matote, mums viskas gerai“, - pridūrė jis.

Vengrijos ministras pirmininkas laiko klaidingu ES sprendimą centralizuotai pirkti preparatus visai Bendrijai. Jis kaip pavyzdį pateikė JAV, Didžiąją Britaniją, Izraelį ir Serbiją, kurie pagal vakcinacijos spartą lenkia ES šalis. Anot jo, ES „pernelyg lėtai sertifikuoja vakcinas“. Vengrija pasinaudojo savo teise veikti nacionaliniu lygiu, konstatavo V. Orbanas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Tam "Ha"

O kieno subinę laižo Lietuva? Amerikos saldesnė?...

LIKO DAR EUROPOJE VALSTYBIŲ

Tų, kurios kovoja dėl savo valstybės ir jų piliečių gerovės. Dar ne visos parsidavė JAV - pasaulio teroristams. Tiems, kurie ne vieną dešimtmetį savo biudžetą pildėsi karuose svetimuose žemynuose. Juokinga kai jie skaito save antrojo pasaulinio karo "nugalėtojais"...Karas prasidėjo 1941 metais, o Amerika antrą frontą atidarė tik 1944 metais, kai Vokietijos naciams jau stuburas buvo nulaužtas prie Maskvos, Stalingrado ir Kursko mūšiuose...

saunuolis Orbanas ...

tai vienintelis islikes europoje blaiviai mastantis zmogus savo salies patrijotas ...-visi likusieji ,ES ministrai pirmininkai --netradicines orentacijos ir jankisku paziuru.degradave mutantai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS