V. Putinas paskelbė, kada vyks į Kiniją | Diena.lt

V. PUTINAS PASKELBĖ, KADA VYKS Į KINIJĄ

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad gegužės mėnesį planuoja apsilankyti Kinijoje – tai bus jo pirmoji kelionė į užsienį po perrinkimo kovo mėnesį.

Pastaruosius dvejus metus Vakarai su vis didesniu nerimu žvelgia į Rusiją ir Kiniją, kurios stengiasi stiprinti prekybos ir gynybos ryšius ir siekia plėsti savo įtaką pasaulyje.

„Vizitas planuojamas gegužės mėnesį“, – sakė V. Putinas verslo forume Maskvoje, nepateikdamas daugiau detalių.

Maskva žvelgia į Pekiną kaip į itin svarbų ekonominį gelbėjimosi ratą nuo tada, kai Vakarai įvedė Rusijai beprecedentes sankcijas dėl jos karo Ukrainoje.

Pekinas ir Maskva paskelbė apie „neribotą“ partnerystę likus kelioms dienoms iki karo pradžios, ir abi šalys plėtojo ryšius net tada, kai dauguma Vakarų šalių nusigręžė nuo Maskvos.

Tuo tarpu Kinijai naudingas pigios Rusijos energijos importas ir galimybė naudotis didžiuliais gamtos ištekliais, įskaitant nuolatinį dujų tiekimą dujotiekiu „Power of Siberia“.

V. Putino pareiškimas nuskambėjo tuo metu, kai JAV diplomatijos vadovas Antony Blinkenas nusileido Pekine, kur laukia sunkios derybos su Kinija, Vašingtonui siekiant sumažinti įtampą su galingąja konkurente.

Gairės: Vladimiras Putinas, Kinija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS