V. Zelenskis Berlyne pareiškė, kad jokia siena neturėtų padalinti Ukrainos | Diena.lt

V. ZELENSKIS BERLYNE PAREIŠKĖ, KAD JOKIA SIENA NETURĖTŲ PADALINTI UKRAINOS

Antradienį kreipdamasis į Vokietijos parlamentą Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis brėžė paralelę su Berlyno siena ir sakė, kad Ukraina neturi būti padalinta.

„Galite suprasti, kodėl mes taip sunkiai kovojame su Rusijos pastangomis suskaldyti mus, suskaldyti Ukrainą. Kodėl darome absoliučiai viską, kad mūsų šalyje neatsirastų siena“, – Vokietijos įstatymų leidėjams sakė V. Zelenskis.

Premjeras: politiniai nesutarimai nesutrukdys Sakartvelui padėti Ukrainos žmonėms

Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Kobachidze antradienį per Ukrainos atstatymo konferenciją Berlyne pareiškė, kad Ukrainos ir Sakartvelo valdžios nesutarimai „negali trukdyti“ teikti pagalbą Ukrainos žmonėms.

Tai pranešė „Ukrinform“, remdamasi leidiniu SOVA.

Apie I. Kobachidzės, kurio partijos „Sakartvelo svajonė“ santykiai su Kyjivu yra labai įtempti, dalyvavimą konferencijoje Berlyne buvo sužinota pirmadienį.

„Tarp vyriausybių yra keblumų. Visa tai iš esmės nulėmė konkrečius sprendimus. Tarp jų, kaip pamenate, buvo Ukrainos ambasadoriaus atšaukimas iš Sakartvelo, faktinis Sakartvelo ambasadoriaus Kyjive išsiuntimas iš Ukrainos. Sakyčiau, kad tai buvo nepagrįsti žingsniai, bet, žinoma, tai nesutrukdys mūsų siekiui suteikti maksimalią pagalbą Ukrainos žmonėms. Jokie politiniai sprendimai negali mums trukdyti rūpintis Ukrainos žmonėmis“, – teigė I. Kobachidzė.

„Sakartvelo svajonė“ ir Sakartvelo premjeras, be kita ko, kaltina Ukrainos vyriausybę ir Vakarų šalis raginimais aidaryti „antrąjį frontą“ Sakartvelo teritorijoje ir dažnai kritikuoja Ukrainos vadovybę prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai.

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Sakartvelas, Rusija, vokietija
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS