V. Zelenskis įvardijo sąlygą, kuriai esant įmanoma taika su Rusija | Diena.lt

V. ZELENSKIS ĮVARDIJO SĄLYGĄ, KURIAI ESANT ĮMANOMA TAIKA SU RUSIJA

Ukraina nori taikos, bet ją pasiekti galima tik iškovojus pergalę prieš Rusiją mūšio lauke.

Tai pirmadienį žurnalistams pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, lankydamasis Černihivo srities Jahidnės kaime minint šios gyvenvietės išvadavimo iš okupantų metines, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Mes norime taikos, bet kaip galima pasiekti taiką su Rusija? Tik iškovojus pergalę mūšio lauke mūsų šalyje, mūsų žemėje, kad Rusija būtų sustabdyta. Kitaip po Ukrainos ji eis į Europą, ir jūs (čia) galite pamatyti (Rusijos agresijos) rezultatą“, – sakė V. Zelenskis.

Jis padėkojo visiems partneriams už suteiktą paramą, kuri padės gelbėti ukrainiečių gyvybes.

Kaip jau buvo pranešta, Jahidnėje praėjusių metų kovo 3–30 dienomis 197 kvadratinių metrų ploto kaimo mokyklos rūsyje okupantai laikė 367 vietos gyventojus, tarp jų – 50 vaikų ir kelis kūdikius. Mirė 11 žmonių, dar 10 sušaudė rusai.

Nukentėjo visi 173 kaimo namų ūkiai, 16 buvo visiškai sunaikinti. Sugriauti kultūros centras ir medicinos punktas, iš dalies – mokyklos pastatas.

2022 metų birželį Ukrainos teisėsaugos pareigūnai pareiškė įtarimą aštuoniems Rusijos ginkluotųjų pajėgų kareiviams dėl civilių žūties Černihivo srities Jahidnės kaime kovo mėnesį.

Mums reikia lėšų greitam atsigavimui užtikrinti, nes dabar visus turimus pinigus išleidžiame karo lauke, skiriame juos mūsų kariuomenei, atlyginimams. Taip pat padedame mūsų mokytojams ir gydytojams.

V. Zelenskis apie greitam Ukrainos atsigavimui reikalingą sumą: kalbame apie šimtus milijardų

Siekiant greito Ukrainos atsigavimo po Rusijos sukelto karo, šaliai bus reikalinga partnerių pagalba, nes šiuo metu visos turimos lėšos skiriamos kariuomenės poreikiams patenkinti ir atlyginimams mokėti. Tai pirmadienį pareiškė Ukrainos prezidentas V. Zelenskis, kurį cituoja naujienų agentūra „Ukrinform“.

Valstybės vadovas teigė kol kas negalįs kalbėti apie konkrečią sumą, nes dar neįvykdyta visų Ukrainos teritorijų deokupacija. „Todėl negaliu įvardyti reikiamos sumos. Be jokios abejonės kalbame apie šimtus milijardų“, – lankydamasis Černihivo srities Jahidnės kaime tvirtino V. Zelenskis.

„Mums reikia lėšų greitam atsigavimui užtikrinti, nes dabar visus turimus pinigus išleidžiame karo lauke, skiriame juos mūsų kariuomenei, atlyginimams. Taip pat padedame mūsų mokytojams ir gydytojams“, – pažymėjo prezidentas.

Ukrainos premjeras Denysas Šmyhalis praėjusį mėnesį nurodė, kad specialioje sąskaitoje, skirtoje greitam Ukrainos atsigavimui jau yra 17 mlrd. grivinų (4,3 mlrd. eurų).

Gairės: karas Ukrainoje, Volodymyras Zelenskis, Černihivo sritis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS