Vengrijos VRM patvirtino, kad su Kinija susitarta dėl bendro patruliavimo Vengrijos miestuose | Diena.lt

VENGRIJOS VRM PATVIRTINO, KAD SU KINIJA SUSITARTA DĖL BENDRO PATRULIAVIMO VENGRIJOS MIESTUOSE

Vengrijos vyriausybė patvirtino anksčiau pasirodžiusius neoficialius pranešimus, kad šalies Vidaus reikalų ministerija sudarė su Kinijos policija bendradarbiavimo sutartį, kurioje numatomas ir bendras patruliavimas Vengrijos miestuose.

Tai pranešė leidinys „Telex“, kuriuo remiasi portalas „eurointegration“.

Leidinys gavo VRM atsakymą, patvirtinantį, kad ateityje „abiejų šalių pareigūnai galės kartu patruliuoti“. Esą tai užtikrins efektyvesnę komunikaciją tarp dviejų šalių piliečių ir valdžios institucijų, pagerins vidaus saugumą ir viešąja tvarką.

Iniciatyva aiškinama tuo, kad ji gali būti naudinga turizmo sezono piko metu populiariausiose vietose ir dideliuose renginiuose, kur gali būti daug Kinijos piliečių.

Ministerija taip pat pažymėjo, kad nekalbama apie kažkokį precedento neturintį bendradarbiavimą. Pavyzdžiui, su Kroatija taip pat sudaryta panašių susitarimų dėl pajūrio kurortų, o Austrijos policininkai kartu su Vengrijos pareigūnais patruliuoja prie Balatono ežero.

Patruliavimo vietas ir patrulių skaičių bei laiką „nustatys vykdomosios institucijos, atsižvelgdamos į organizacinius ypatumus“.

Anksčiau Vokietijos leidinys „Welt“ pranešė, kad Vengrija ir Kinija sudarė sutartį, panašią į tą, kurią Kinija jau turi su Serbija. Joje numatytas Kinijos pareigūnų dalyvavimas patruliuojant miestuose. Tokie susitarimai kelia įtarimus, jog Kinija taip legalizuoja savo jėgos struktūrų darbuotojus užsienio šalyse, kad galėtų stebėti savo piliečius.

Anksčiau žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Kinija kai kuriose Europos šalyse turi vadinamųjų aptarnavimo centrų savo piliečiams, kurie iš tikrųjų atlieka policijos nuovadų funkcijas.

Po to Nyderlandai pareiškė, kad Kinija turėtų uždaryti tokius centrus.

Vengrijos VRM atstovai teigia, kad jie nieko nežino tokių skyrių veiklą šalyje. Pasak žiniasklaidos, Vengrijoje yra du tokie centrai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

tai būtų žymiai p i g i a u , nei VOKIEČIŲ kariai ,

KINŲ kariai ir saugiau ir pigiau užtikrintų saugumą nuo rusų, kai saugos kinai --- tokiu atveju rusai net nepuls Lietuvos k o n s e r v ų . VALIO !

RICHARD

KA MOSKAU LIEPIA TA JIS IR DARO ;KAIP IR MERKEL;

Nebėr kantrybės

Laikas juos konkrečiai mesti iš ES ir NATO. Tegul jungiasi prie razzkos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS