Vokietijos sveikatos apsaugos ministras prognozuoja koronaviruso bangos piką | Diena.lt

VOKIETIJOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRAS PROGNOZUOJA KORONAVIRUSO BANGOS PIKĄ

Vokietija jau vasarį pasieks penktosios koronaviruso bangos piką, bet bus galima sušvelninti galiojančias ribojamąsias priemones.

Tai penktadienį Berlyne pareiškė VFR sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas.

„Iki vasario vidurio ar pabaigos mes pasieksime bangos piką“, - teigė jis. Pasak ministro, padėtis tebėra įtempta, tai reiškia, kad pagrindiniai ribojimai turi išlikti. „Mes galime pažadėti ribojimų švelninimą, bet ne plataus masto“, - pareiškė žinybos vadovas. Anot jo, priešingu atveju situacija gali susikomplikuoti.

Pastarąją parą Vokietijoje Covid-19 buvo diagnozuotas 240 tūkst. žmonių, mirė 226 infekuotieji.

Šiuo metu šalyje galiojantys ribojimai yra kur kas švelnesni negu pernai. Dirba beveik visos įstaigos, sporto objektai, muziejai, kavines ir restoranai. Bet į juos įleidžiami tik tie žmonės, kuriems jau suleista stiprinamoji vakcinos dozė. Tik dvi dozes gavę asmenys turi atlikti testus. Nepasiskiepijusiems žmonėms juose negalima lankytis. Taip pat ribojami socialiniai kontaktai. Tebegalioja kaukių režimas transporte ir viešose vietose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tikras

"sveikatos" ministras ....... vakar žadėjo panaikinti apribojimus kraujo donorams - gėjams , šiandien cypia apie artėjantį koronoviruso piką tautiečiams

Anonimas

Iš 83 000 000 ( čia tik Vokietijos piliečiai, kur dar milijonai ne piliečių) per parą mirė 226 infekuotieji... Kiek per parą mirė žmonių nuo viso kito, pvz auto įvykiuose?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS