Vokietijos vyriausybė: Ukraina atitinka stojimo į ES derybų sąlygas | Diena.lt

VOKIETIJOS VYRIAUSYBĖ: UKRAINA ATITINKA STOJIMO Į ES DERYBŲ SĄLYGAS

Vokietijos vyriausybė pareiškė, kad Ukraina įvykdė reikalavimus dėl reformų, būtinų pradėti diskusijas dėl stojimo į Europos Sąjungą.

„Vokietijos vyriausybės nuomone, Ukraina įvykdė visus reikalavimus, kad birželio mėnesį galėtų pradėti derybas dėl stojimo į ES“, – agentūrai dpa sakė Vokietijos valstybės ministrė Europos reikalams Anna Lührmann.

„Todėl raginame visas valstybes nares skubiai susitarti dėl derybų plano“, – sakė A. Lührmann, priklausanti Žaliųjų partijai.

ES vadovai gruodžio mėnesį susitarė pradėti stojimo derybas su Ukraina ir dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą ir toliau teikti tvirtą paramą šaliai bei jos žmonėms tiek, kiek reikės.

Tačiau naujausioje Europos Komisijos ataskaitoje atskleista, kad Ukrainai nepavyksta įgyvendinti kai kurių reformų, ypač kovos su korupcija ir mažumų apsaugos srityje, todėl buvo susitarta, kad visi reikalavimai dėl reformų turi būti įvykdyti prieš pradedant derybas.

ES ambasadoriai planuoja susitikti kitą savaitę ir aptarti galimą derybų planą. Vengrija laikoma potencialia kliūtimi.

Ukraina kartu su kaimynine Moldova pateikė paraišką prisijungti prie bloko 2022 metų pradžioje, prasidėjus Rusijos plataus masto invazijai.

Gairės: vokietija, Ukraina, ES, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS