Žiniasklaida: B. Johnsonas slapta nuskrido į Venesuelą ir aptarė situaciją Ukrainoje | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: B. JOHNSONAS SLAPTA NUSKRIDO Į VENESUELĄ IR APTARĖ SITUACIJĄ UKRAINOJE

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas slapta lankėsi Karakase ir su Venesuelos prezidentu Nicolasu Maduro aptarė Rusijos plataus masto karą prieš Ukrainą.

Tai sekmadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis leidiniu „The Sunday Times“.

Pasak šaltinių, B. Johnsonas privačiu lėktuvu atskrido į Karakasą iš Dominikos Respublikos, kur atostogavo kartu su šeima. Iš viso Venesuelos sostinėje jis išbuvo mažiau nei parą.

B. Johnsonas su N. Maduro aptarė situaciją Ukrainoje, Vakarų diplomatijos ir žvalgybos sluoksniams nerimaujant, kad naftos turtinga socialistinė respublika gali tiekti Rusijai ginklus ar kitokią karinę pagalbą.

Be to, buvo aptartos sąlygos, kurios leistų pagerinti Venesuelos santykius su Jungtine Karalyste, nepripažįstančia N. Maduro legitimumo.

Vykdydama šias sąlygas, Venesuela turėtų šiais metais surengti laisvus ir sąžiningus prezidento rinkimus ir      sumažinti įtampą santykiuose su Gajana, buvusia Didžiosios Britanijos kolonija, turinčia didelių naftos ir mineralų išteklių Esekibo regione.

Tokios derybos yra „neįprastos“ dėl dvišalių santykių būklės ir bendro neapibrėžtumo Vakarų santykiuose su Venesuela, kuri savo ruožtu yra didžiausia pasaulyje naftos gamintoja ir tvirta Rusijos prezidento Vladimiro Putino rėmėja, pažymi leidinys.

Gairės: Borisas Johnsonas, Venesuela, karas Ukrainoje, Nicolasas Maduro
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS