Žiniasklaida: D. Trumpas su savo šalininkais svarstė galimybę įkurti naują partiją | Diena.lt

ŽINIASKLAIDA: D. TRUMPAS SU SAVO ŠALININKAIS SVARSTĖ GALIMYBĘ ĮKURTI NAUJĄ PARTIJĄ

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas pastaruoju metu su savo bendraminčiais svarstė galimybę įkurti naują partiją. Tai antradienį pranešė laikraštis „The Wall Street Journal“.

Pasak leidinio šaltinių, Baltųjų rūmų šeimininkas norėtų pavadinti šią politinę organizaciją Patriotų partija.

Kaip pažymi „The Wall Street Journal“, D. Trumpo nesutarimai su jo dabartiniais bendrapartiečiais prasidėjo po to, kai keli iš jų, taip pat ir respublikonų daugumos JAV Kongreso Senate lyderis Mitchas McConnellis, pareiškė, kad prezidentas išprovokavo minią sukelti riaušes Kapitolijuje sausio 6 d.

Tada D. Trumpo šalininkai įsiveržė į Kongreso pastatą, kad sutrukdytų patvirtinti lapkričio 3 d. įvykusių prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo demokratas Joe Bidenas, rezultatus. Minia patraukė prie Kapitolijaus po D. Trumpo kreipimosi į savo šalininkus, susirinkusius prie Baltųjų rūmų. Per riaušes žuvo keli žmonės.

J. Bideno inauguracija įvyks trečiadienį ant Kapitolijaus laiptų. Jos išvakarėse Vašingtone imtasi griežtų saugumo priemonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pil.

Trumpui laikas ilsėtis o nekurti partiją.Tokio amžiaus žmonės Lietuvoje nurašyti, kaip neprotingi.

Tyr.

Iš Bideno irgi nieko gero ,nejaugi Ameriką neturi jaunesnių , protingų žmonių kurie galėtų vadovauti Amerikai.Nezinau,tik galiu prognizuoti ,kad nieko gero nebus ir iš sito prezidento.Pirmiausia jis yra labai senas, įdomu kokia jo sveikata, aš manau kad ne kokia.Medikai turėtų patikrinti.Manau jam vadovaus neaiškios orentacijos žmogus, supratau iš tam tikrų sprendimų.Vienu žodžių pasaulį valdys manau ,nesveikų žmonių grupes o tai baisiau,taip negali būti.

Grd.

Gydyti reikia šitą JAV durniu.Veido išraiška pasako, kad jis serga ,jo psichiką pakrikusi.Protarpiais nesiorentuoja i situaciją ir negali priimti protingų sprendimų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS