Žurnalas „Time“ viršelį paskyrė V. Zelenskiui: niekas netiki pergale taip, kaip aš | Diena.lt

ŽURNALAS „TIME“ VIRŠELĮ PASKYRĖ V. ZELENSKIUI: NIEKAS NETIKI PERGALE TAIP, KAIP AŠ

JAV žurnalas „Time“ savo naujo numerio viršelį ir straipsnį paskyrė Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

Tai pirmadienį pranešė „Ukrinform“, remdamasi leidinio svetaine.

„Niekas netiki mūsų pergale taip, kaip aš. Niekas“, – po rugsėjį surengtos kelionės į JAV interviu „Time“ sakė V. Zelenskis. Ši citata pateikiama lapkričio numerio viršelyje.

Publikacijos autorius – Simonas Shusteris, kuris pasakoja apie prezidento sunkumus siekiant išlaikyti tarptautinės bendruomenės dėmesį karui Ukrainoje, ypač prasidėjus konfliktui Izraelyje. Žurnalistas taip pat kalbėjosi su prezidento biuro vadovu Andrijumi Jermaku ir jo pavaduotoju Rostyslavu Šurma.

„Baisiausia, kad dalis pasaulio jau priprato prie karo Ukrainoje... Nuovargis nuo karo kyla kaip banga. Tai matyti Jungtinėse Valstijose, Europoje. Ir mes matome, kad kai tik jie pradeda šiek tiek pavargti, jiems tai tampa tarsi šou: „Aš negaliu žiūrėti šio pakartojimo 10-ąjį kartą“, – sako V. Zelenskis.

Straipsnio autorius pažymi, kad V. Zelenskio įsitikinimai nepasikeitė, priešingai, jo tikėjimas Ukrainos pergale prieš Rusiją tapo dar tvirtesnis. Tuo pat metu jis stoja prieš bet kokias paliaubas su priešu.

„Mums tai reikštų palikti šią kraujuojančią žaizdą ateities kartoms. Galbūt tai nuramintų kai kuriuos žmones mūsų šalyje ir už jos ribų, bent jau tuos, kurie nori bet kokia kaina viską užbaigti. Bet man tai yra problema, nes sprogstamoji galia išliktų. Mes tik atidėtume jos detonaciją... Karo įšaldymas man reiškia jo pralaimėjimą“, – paaiškino prezidentas.

Baisiausia, kad dalis pasaulio jau priprato prie karo Ukrainoje.

Anot jo, jei rusai nebus sustabdyti Ukrainoje, tai karo veiksmai išplis už jos sienų.

„Trečiasis pasaulinis karas gali prasidėti Ukrainoje, tęstis Izraelyje, iš ten persimesti į Aziją, o paskui sprogti dar kur nors kitur“, – sakė jis.

Kaip pažymima straipsnyje, Rusijos invazijos pradžioje V. Zelenskio misija buvo išsaugoti žmonijos simpatijas. „Dabar jo užduotis tapo sunkesnė. Per savo keliones į užsienį ir pokalbius telefonu jis turi įtikinti pasaulio lyderius, kad pagalba Ukrainai atitinka jų pačių nacionalinius interesus ir kad tai, kaip sakė Joe Bidenas, „duos dividendų“. Tai pasiekti darosi vis sunkiau, nes daugėja globalių krizių“, – rašoma publikacijoje.

Tačiau V. Zelenskis nemato kito kelio, kaip tęsti karą iki Ukrainos pergalės.

„Nemanau, kad Ukraina gali sau leisti pavargti nuo karo. Net jei kas nors pajunta nuovargį savyje, to nepripažįsta“, – pabrėžė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, žurnalas „Time“ 2022 metų žmogumi paskelbė prezidentą V. Zelenskį.

Gairės: Volodymyras Zelenskis, Time viršelis, žurnalas, karas Ukrainoje, pergalė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS